Persona 5 (PS4)
Završio jučer igru i iako su dojmovi još svježi, reći ću odmah da je ovo najbolja Persona igra dosad izašla. Petica u praktički svakom pogledu predstavlja napredak u odnosu na prethodni nastavak te je oličenje onoga što bi nastavak odlične igre trebao biti.
Za početak ću odmah navesti par stvari koje su mogle biti bolje, pa da riješimo slabije strane igre - grafika s tehničkog aspekta i pacing. No treba reći da slabiju grafiku opravdava što se zapravo radi o PS3 igru koja na PS4 nudi samo veću rezoluciju i potpuno fluidne performanse, a što se tiče pacinga on je u biti prilično dobar za igru koja traje otprilike 100 sati, no eto nije na vrhunskog razini na kojoj su svi ostali elementi igre.
Što se tiče priče ona je nešto ozbiljnija i mračnija od one u P4, dobro je razrađena te na kraju tvori smislenu i fino zaokruženu cjelinu. Likovi su očekivano zanimljivi te je gušt razvijati social linkove, a posebno mi je drago da je Morgana puno bolji lik od Teddija iz četvorke - no sve u svemu nekome će se neki lik više dopasti, drugi manje - ukusi. Gameplay je dorađena verzija onog iz prijašnjih igara uz vraćanje pregovaranja iz (mislim) prve Persone. Dungeon dizajn je uvelike napredovao te su mi super posebnosti svakog dungeona. Također, treba istaknuti gomilu sadržaja kojeg ova igra nudi, praktički svega ima više nego u prethodnom nastavku, baš su se raspištoljili. I da, glazba je vrh i odlično paše uz igru. Malo sam ''popljuvao'' tehnički aspekt grafike, i dok on nije na ''current-gen'' nivou, igra stilski izgleda toliko dobra da su time i više nego nadoknadili taj slabiji tehnički aspekt.
9,5/10
Već sad se veselim budućim ponovnim prelascima, a posebno me veseli što je Katsura Hashino na potpuno novom projektu te jedva čekam što će osmisliti. I da, već vidim Personu 5: Arenu od ArcSystemWorksa
Toliko o Personi 5 od mene, iako vjerujem da sam se sigurno na nešto i zaboravio osvrnuti.