sanzo
Slažem se, bez guidea je teško, ali mislio sam na samo ograničenje, jer dvojka ima taj vremenski limit kojim ovisi gdje si u igri u protivnom neki likovi postanu missable, dok jedinici nije imala taj problem - barem ne u toj mjeri.
Preporučio bi ti trojku - osobno prvi i najbolji Suikoden koji sam odigrao, a igrao sam sve osim Tierkreisa, čak i Tactics koji je usko vezan za četvrti nastavak. Trojka je na negativnon glasu zbog combata i skillova, meni recimo su iste karakteristike top. Priča i likovi također najbolji u serijalu (osobno mišljenje). Nadodao bi da Suikoden 3 ima najbolji opening u ijednoj igri koji sam igrao i već dugo mi stoji kao Top 1 opening u svijetu videoigara pa preporučam. Exceeding Love se zove tematska pjesma openinga ako želiš potražiti.
Suikoden 4 i Suikoden 5 su nešto slabije mi sjeli zbog nedovoljno dobre priče i likova, a S4 je uveo samo četiri party membera umjesto šest koji kasnije Suikoden 5 vrača na staro. Također valja spomenuti da su svi osim Suikoden 4, viteške fantasy tematike, dok je Suikoden 4 i Suikoden Tactics povezan sa gusarima.
Eto kratki summary i uvid, nadam se da će biti od pomoći.