• Gaming Vijesti
  • Ovo su prvi detalji o PS5 Pro konzoli. Trebala bi izaći u 2024

"…Digital Foundry je previdio kako će upravo negdje u to vrijeme početi izlaziti AAA naslovi koji više neće moći gurati igre u 60 FPS-a pri 4K rezolucijama, što bi značilo da je generacija dosegnula neku gornju granicu."

Nitko to od nikog ne trazi zasad, apsolutno ne vidim problem u opciji fidelity-a u 4k i 30 fps ili 60 fps u performance mode-u i sa smanjenom rezolucijom. Al nek mi daju izbor jer vidim da je itekako moguce napravit igru koja vrhunski izgleda i vrti se u mininum 60 fps na current gen. Sve ostalo su price za malu djecu. Cak ne samo sa smanjenom rezolucijom, nek daju vise grafickih opcija i to je to, moze se i 4k 60fps, to su dokazali

Ljepo je vidjeti toliko pozitivnih komentara za Playstation 😇

turok99 Ma ne radi se samo o ps-u nego o stanju trenutno najjacih konzola na trzistu. 4k u 60 fps-a se moze, to su dokazali, nitko mi ne moze rec da su Diablo 4, Halo Infinite i F1 2023 npr ruzne igre pa radi eto. Ja ne trazim puno, meni to izgleda i vise nego dobro, daj mi performance, jebo fidelity.

Ja znam da ovo uzimam day one pa makar jedina razlika u odnosu na ps5 bila oznaka pro na konzoli, jer volim davati sonyu eure.

da, najgore je to sto jos nijedna igra nije progurala granicu od generacije prije, sve je to nesto usminkano, volim dati horizon forbidden west kao primjer, ali daleko je to sve od nekog pravog testa za ovu generaciju, znaci ili priznaju da su izbacili poluproizvod (mislim na ps5) ili da se jednostavno namjerno "kaska" zbog dodatnog cijeđenja đepa playstationljupcima

Nightyx Ne podcjenjuj utjecaj korone na razvoj igara. Jedan od znacajnijih razloga zasto imamo ovako snaznu godinu s mnostvom kvalitetnih naslova je upravo zbog toga sto dosta tih igara izlazi kasnije od originalnog datuma. Naravno da je dio razloga i nezanemariva kolicina publike na proslogeneracijskim uredajima, ali korona je stvarno dosta toga prisilno usporila, pogotovo za igre koje su bile u pretprodukciji i li pocetnim stadijima razvoja krajem 2019.

Neznam meni je ovaj generacijski skok s ps4 na ps5 možda i najlošiji u povijesti konzola. Da nema nvme brzine za vecinu igara bi rekao da je dovoljan ps4 pro.

Od izlaska petice do danas su me se graficki dojmile svega par igara….

i sad se već lagano gura ps5 pro model…i 8k reza…što je po meni idiotarija.

Preskocio sam PS4 Pro, pa cu preskociti i PS5 Pro. Jedino, ako mi rikne PS5.
      A ja sam jos uvijek jedan od kmetova koji igra na 1080p 😳

Koja glupost,zar ne bi trebalo Playstation 5 Pro vrtjeti igre bez problema u 144 fps,sa Ray Tracing,4k,imati 2 do 4 TB SSD,jer PS5 običan još nije skroz istraženo njegova mogućnost,a kamoli PS5 Pro,koji će imati dupli veću snagu.Kako Ratchet and Clank Rifapart radi u 120 fps s 4k?Znači da je Sony PlayStation prodavao maglu.

LokiTina15 Evo, najlakse je to vizualizirati jednim pitanjem. Jesi li spreman za PS5 Pro iskesirati 2000EUR?

LokiTina15 Ne. Rift Apart ne radi u 120fps/4k.

U pitanju je 120 hertza . Igra se vrti u lockanih 40fps-a.

Prednost toga moda je što se tih 40 frejmova savršeno dijeli s 120hz gdje ekran pokaže novi frejm svaka tri refresha.

Rezultat je da nema screen tearinga, vrti se nešto glađe i s obzirom da je nešto niži framerate uspjeli su ubaciti 4k rezoluciju i RT.

@Fico Ljudi imaju nerealna očekivanja.

PS5 je fantastičan komad hardvera s obzirom da košta 450 eura ( trenutna cijena digital editiona).

Flipper Kad kupim PS5 Pro nadam se da ce doći Pro Remaster The Last of Usa i GTA 5.

Zaboravio si kralja svih remastera.

Nightyx

Nisu izbacili poluproizvod nego konzole nisu dovoljno jake za pokretanje novih naslova u 4K 60 frejma. Sumnjam da će i PRO verzija to moći, nema šanse.

Imaš Remnant 2, prva igra nakon Fortnitea na Unreal 5 engineu i na konzolama se vrti u 1280x720 u Balanced modu. Frame rate pada na 30 nekad i nije stabilan. Badava ti napredna geometrija i efekti ako imaš vintage rezoluciju koju više niti smartphone ne podržava.

Po meni najbolje čekati PS6 i igrati se na PS5 kakav je. Pro konzole su ok ali neisplative.

Znači po generaciji moraš kupiti 2 komada ako hoćeš igrati pristojno, pa pretplata, periferija ova ona, igre po 70 eura. Meh. Imam 2 komada doma i rijetko ih palim uopće, čekam Spiderman 2 a dalje bumo vidli. To Sony svoje kupce šalje u 3pm na kulturan način.

Neki konstantno žive u eri PS2 i PS3 konzole koje su bili specifični komad hardvera, prilično jedinstvena arhitektura za koju je trebalo puno vremena da devovi ovladaju hardverskim mogućnostima i izvuku zadnji atom snage.

Davnašnja konzola je sasvim uobičajena gaming arhitektura i to ide puno brže, a pod broj dva hardver napreduje puno brže nego ranije, jer se chip procesi iz godinu u godinu smanjuju kao na traci, TSMC je započeo raditi na 2nm dok je trenutna konzola na 7 nm. Tehnologija leti zadnjih godina.

treasurehunter

Odličan prvi dio posta, pogotovo za saveove i PS plus.

Nigdje se ne priča da konzole nisu iskorištene a i kad se priča to je upravo laž za gore navedene mindless zombije koji nisu tehnički potkovani i tehnološki doseg im je staviti post na instagram.

Konzola od prvog dana iskorištava maks snagu, kroz godine svaki engine se malo podesi kao i neke funkcije pa odradiš stvari drugačije, puno doprinosi i art stil igre, boje itd.

Recimo pogledaj Spiderman 2 gameplay koji nema neke velike razlike od Miles Moralesa.

Slažem se sa svime napisanim. Industrija općenito nije u dobrom stanju i nemamo inovacija.

Sony u zadnje vrijeme nudi i previše toga umjesto da fokus bude samo na PS5. Lijepo je što daju igre na PC, kontrolere za ljude s posebnim potrebama, PSVR2, ovaj novi remote tablet, Edge kontroler ali sve to uzima a premalo daje.

Na kraju bude kak si opisao, PS5Pro će do kraja stisnuti samo Insomniac Games, Naughty Dog, GG dok će u indie i ostalim naslovima sve svesti na dizanje rezolucije ili frejma kao kod prethodnika.

Otišli smo u offtopic, bilo je potrebno. Što reći na to sve kad mi je najbolja igra u zadnje vrijeme zapravo REMAKE najbolje igre iz 2004.? Samo remakeovi stižu. U smislu gameplaya jedino Rockstar pomiče granice ali svakih 7 godina otprilike.

Da ljudi ne traže pro model ne bi se ni proizvodila. Uopće ne brinem da će se dobro prodati. Ljudi su sad već naviknuti na trgodišnju zamjenu, naravno oni koje to zanima. Konzola nije skupa, prodaš i nadoplatiš za pro, ak ti je to primarna platfoma nije puno. Igre su skupe ako želiš odmah i sve…ekskluzive koje nemaš i plaćanje online poreza IMO.

Kaj već! Pa prebrzo bude taj Pro stigel. Ajd dobro ak je tak naj bu.