Pozdrav,

s obzirom da nemamo ovu, po meni vrlo bitnu temu, otvaram istu.

Osobno nisam neki stručnjak, ali me svakako zanimaju informacije o ovoj temi.

Pa da počnem...

Instalirao sam Windowse 10, pa me zanima po vašem prijedlogu/mišljenu, koja programe da instaliram da si zaštitim kompjuter?

Koji je najbolji besplatni AV program? I da li uz njega trebam još neki program za Malware itd?

Unaprijed zahvaljujem svima na informacijama!!!

Iako se ne razumijem puno u to koji su dobri koji ne, na prošlom kompjuteru sam imao NOD32 koji je stvarno odlično radio. Ne znam kakva je besplatna verzija. Ali nikako nemoj AVG instalirati. Jučer me tolko raživcirao jer se sam od sebe ugasio pa se registry trebao čistiti zbog tog govna...

Chono7 Pretpostavljam da si ti dosta upućen u ovu remu. Imaš li i za mene neku preporuku besplatnog AV za 8.1? :)

Win 10 ima WIndows Defender, sad nisam upoznat kakav je on i da li je dovoljan za zaštitu?

Ja po preporuci Chona7 nisam nista stavio..samo Defender i firewall uredno i nemam zasad problema.

Sent from my S5 using Tapatalk

AVG izbjegavati! Najlošiji od triple A antivirusa (Avira, Avast, AVG). To sam već spominjao. Avast je počeo biti jako zahtjevan za resurse i sve više naginje komercijali. Avira je već par godina u samom vrhu besplatnih antivirusnih rješenja. Međutim, ako imate Win10 onda vam je, po mom mišljenju, dovoljan Defender koji je ugrađen u OS. U kombinaciji sa firewallom i OBAVEZNIM ažuriranjima, sasvim dovoljno ste zaštićeni. Naravno, uz pametno surfanje kao najbolja zaštita protiv virusa.
Od komercijalnih AVa toplo preporučujem NOD32, još ako ste stedenti/učenici, imate 50% popusta na godišnju licencu, koja onda iznosi 150kn prvu godinu i 90kn produženje licence.

To nije antivirus.. Dobar anti malware zaštita, ali nije antivirus

Ja koristim samo W10 kako je i Chono7 gore napisao i nemam nikakvih problema.
Skroz dobar.

To nije antivirus.. Dobar anti malware zaštita, ali nije antivirus
Tema je Antivirusni i antimalware programi pa sam se nadovezao samo. 

Nisam skužio, mislio sam da pišeš o Defenderu + Malwarebytes. Sorry, by bad

Pa i mislio sam u kombinaciji to dvoje.
Ne samo Malwarebytes.

Zadnji put sam virus pokupio 2001. godine sa svim antivirusom i od tada ne koristim niti jedan.
Također je i firewall zgašen kako na ruteru tako i na kompu.

Imam samo adblock te se klonim čudnih linkova. Često sam na warez-u i sumnjivim stranicama, ali pazim što klikćem i čitam poruke koje instalacija prikazuje. Samo jednom sam pokupio, svojom greškom, malware koji antivirus i tako ne bi zaustavio. Tada sam iskoristio Malwarebytes za čišćenje i vozi opet dalje bez ičega.

Već godinama pored NODa ne koristim ništa posebno. Mada dok ne radiš pizdarije, svi će služit svrsi. Možeš čak i bez ičega sa windows default varijantom, najbolji antivirus je između ušiju.

5 mjeseci kasnije

Sorry što bumpam temu, ali je l' ima možda netko instalaciju Amisovog F-Secure / Amis Safe ili tako nešto...

Št je sa Microsoft Security Essentials? Jel to išta valja ili da ga brišem i stavim neki drugi? Gledao sam malo po netu i svi ga hvale, a i free je.

Ja sam na Aviri, imala je za free verziju dosta dobre ocjene. Al' kako je već netko rekao - common sense je najbolji AV.

Koji windows imas?
7 home.

Onda ti je dovoljan MSE sa firewallom.

3 mjeseci kasnije

avira + malwarebytes + eset online kad si paranoičan :)
ako imate keša komotno upgrade na pr0 verziju malwarebytes. ali ako ti treba za sad malwarebytes pro imaš free trial na 15 dana. Komotno upgrade skeniraj i yebi svakom malveru mamu i sestru dva put.

Eset Nod32, kaspersky (vjerojatno najbolji) i općenito sva paid antivirusna riješenja funkcioniraju jako dobro.
Čak se i norton vratio u igru sa Symantec Norton AntiVirus Basic riješenjem.
I dalje preporuka ako želite kupiti Kaspersky je isus.