buz ja sad generaliziram, ali Zagrepčani su većinom pičkice. Općenito, to je taj gradski mentalitet i stav kako će drugi riješiti sve. Ovo je uraganski bilo i u redu, čupalo je stabla i padalo je na automobile, neizbježno je, ali šteta na zgradama je velikom većinom zbog nemara i neodržavanja. Projektirane su da ovo podnesu, kao i potrese, ali jbg.
Ova zgrada koju sam slikao, bio sam tamo, tuga je i katastrofa je, ali svi drže ruke u džepovima, nitko ništa ne radi, čeka se da dođe netko sve popraviti, drže se mobiteli i sere se po predstavniku stanara i gradonačelniku. Sve su drugi krivi. A nemar suvlasnika ćemo opet platit svi mi, kao i kod potresa.
Da ne pričam o tome, kao i kod potresa, opet svi čekaju da drugi poprave i počiste. Moja ekipa, svi dotepenci, odma smo se org, uzeli pile i sjekire i išli uklanjat stabla. Zagrepčani gledaju i slikavaju, stoje, čekaju, šetaju se i ližu sladilede, čim je izbilo sunce napunili terase, spustili sunčane na nosove i promatraju. A jebena je apokalipsa. Vrhunac je jedan koji je trubio, valjda da brže ispilamo drvo. Ostali će radije čekati u autima satima nego izać i pomoć. Velika većina onih koji su se aktivirali, i sada i prije 3 godine, su s naglascima, ljudi iz sela i drugih gradova, Zagorci, Dalmatinci, Hercegovci, Bosanci, Slavonci… Identično kao i kod potresa. A fejs grupe gore i svi sve komentiraju.
Barem kod mene, nema tu kompleksa.