Može, ako ne dvije, onda jednu i pol, bez beda.
Ja sam 2008. godine uzeo novi komp. Oko 5000 sam platio, bez monitora (Samsung 226BW je bio fancy godinu dana prije, i platio sam ga 3 milje, što jest prilično...no isti monitor i dalje koristim). Dvojezgreni E8500 me izašao nekih 1400 kn (budala, nisam odmah uzeo Intelov četverojezgreni, čija je cijena kroz sljedeće dvije godine i narasla!) i grafička AMD HD 4850 oko 1300 kn. 2010. godine uzimam četverojezgreni Q9550 za 2100 kn, a stari proc prodajem za 800 kn. 2012. godine odlučujem se za upgrade grafičke i rama. Uzimam 3 GB DDR2 rama i GTX 660 OC za nekih 2100 kn, a staru grafičku prodajem za 350 kn.
S ovom konfiguracijom i danas vrtim većinu igara na high detaljima ( Witcher 3, stariji TR, Crysis 3, Fallout 4...samo neki naslovi) s minimumom od 30 fps-a u 1680*1050 tj. nativnoj rezi monitora. Stari TR je išao i na ultra oko 60 fpsa, kao i dosta igara unatrag zadnjih par godina. Pogotovo one famozne cross gen i old gen igre. Tako da, može se igrati uz relativno ne tako velika ulaganja.:) Sad ću vjerojatno pričekati novu seriju Nvidijinih kartica, i tu ću vidjeti hoću li uzimati i novu konfiguraciju. Četverojezgreni procesori su tek nedavno postali zahtijevani minimum za neke igre, a moj se još dobro drži u pristojno optimiziranim igrama. Barem ako je za suditi po benchu kakav predstavlja Witcher 3, kojeg doživljavam kao vrhunac tehnički odlične igre, baš kao i recimo GTA V.
Zaboravili ste emulatore i pokretanje SNES naslova,PS1 itd.
Da, i ovo je nekima jako bitan faktor. Sve pohvale idu za emulaciju PlayStation igara i onih Nintendovih (Dolphin emulator je fantastičan za GC i Wii igre).