Pročitaj na portalu
Članak

Sud je presudio: Microsoft smije kupiti Activision Blizzard

Krajnji rok postavljen na 18. 7. počeo se približavati, Microsoft je opasno visio, ali sud u SAD-u je konačno presudio. Tamošnja agencija za regulaciju tržišta nije uspjela dokazati kako će akvizicija negativno utjecati na tržište i sutkinja je presudila u Microsoftovu korist.

Jebiga, stvarno mi je iskreno žao. Al' kaj je tu je.

Sad bi barem stvarno htio da su mi sva crna predviđanja oko nastavka ove priče u krivu. I da Xbox zbilja počne raditi dobre i ispravne poteze. Jer u suprotnom, ode sve u k… Ja osobno ne vidim dugoročno apsolutno ništa dobro u ovome za nas gamere, osim toga da trenutno imate pristupačan gamepass. Al evo, fakat bih da sam skroz u krivu i da ovo bude početak nečeg genijalnog.

Super sljedeci je Take2 na redu naravno za dobrobit gamera, jer se MS tako sposobnim pokazao zadnjih godina

Sokiran sam ovakvim raspletom dogadaja

Od ovog slučaja bi se mogla snimit neka krimi drama. Kako je Microsoft ukrao Sonyju?!

Još samo da otkupe Ubisoft i EA i imaju otprilike komplet svega što vole današnji mladi. Ok, osim Fortnitea.

Anyway, palim svijeću za Sony.🙏lol

Ovo mi je drugi Božić.

Kada vidim kako se FTC postavio u ovome, ovo je bio jedini očekivani ishod.

Neće MS sad nikoga akvizirati jedan duži period. Sad će Sony objaviti svoju akviziciju.

Flipper Sad će Sony objaviti svoju akviziciju

Ovo si napisao kao da se natječu ili nešto. Sony nema kapitala za ništa veće od Bungieja, eventualno neki manji studio. PS je trenutno bliži da postane Googleov ili Amazonov nego da se spoji s nekim većim izdavačem, a ako se nastavi ovako, tako će i biti u narednih 10ak godina

Sony ima lojalne fanove globalno. Masu je jače ime među gamerima.

Xbox ima samo US.

Bungie je stvorio Xbox, šansa da za Sony naprave nešto tolko značajno kao Halo za Xbox nisu visoke, al nisu ni nula.

Samo moraju napravit jednostavan kompetitivan i konzistentan shooter u PS first party produkciji i poslušat sav feedback Call of Duty communitya. Skupo plate nekog creative directora da složi ikonični i bezvremenski indetitet.

Brijem da samo marketiraju da nemaju SBMM, masu ljudi bi otišlo sa Call of Dutya.

Nadam se samo da ono kaj čujemo o developmentu TLOU onlinea nema neke veće negativne konotacije o stanju Sonyevog live service plana.

Zapravo me zanima kaj će oni napravit.

I ček, sad od svih koji su uzeli deal jedini je Sony ostao praznih ruku pa ih ovi mogu gušiti kako god žele? Iki su se ipak dogovorili nešto na kraju?