prayer Zero Haha a imam ali bih htio nešto dedicated jer po svemu sto sam vidio mo se čini kao dobra stvar pa pitam za iskustva. Kad smo već kod jaja, ja sam is uzeo neke silikonske košarice i pošpricam malo ulja na njih, razbijem jaje i ispecem si ih u fritezu
Tzereen Ekipa, kaj velite, jel bolje uzet optigrill ili air fryer? Skroz različita dva uređaja, znam, ali znam i da ste ona hvalili. Namjena je ista - peć meso i prilog. Dobili smo 100 eura za home and cook, pa gledam na kaj da ih potrošimo sad.
Tzereen buz jel Tefal dobar za to? Znam da optigrill njihov hvalite, ali ne znam jesu li im i sir fryeri dobri?
Zero IMO friteza, čisto jer je dvojba između dva uređaja od kojih je jedan puno svestraniji. I uzmi od minimalno 7,5l. Ova gore Tefalova koju sam uzeo mi je vrh. Puno veća - prostorno i bolja cirkulacija, tiša i rešetka koja je još jednostavnija za pranje.
Tzereen Evo, birali između easy fry mega i easy fry and gril XXL. Uzeli prvi. Ispod 100 eura trenutno.
zx68 Kupio bi fritezu na vrući zrak a neznam ništa apsolutno i tome. Ako neko ime nek napiše kako to funkcionira i šta sve može peć u tome i slično. I neke preporuke molim koju da kupim vidim ima puno modela i proizvođača. Dao bio 50-60 evra. Hvala
Tuhy zx68 Odvoji 10 minuta i prelistaj topic, imaš preporuka za par modela. Ja u svojoj najčešće pečem piletinu, ribu i pomfri, ali može se svašta nutra pripremat. Sve vrste mesa, lazanje, povrće, riblji štapići, kroketi, nuggeti, jaja na oko (majke mi)…kolegica veli da je i kestene pekla.
Zero Za 50-60 eura kontam da bude neka od Gorenja za BF ili ako ugrabiš kakvu Lidlovu na akciji. To bi trebalo biti oko 4l.
zx68 Ipak sam odlučio kupit skuplju fritezu. Nadam se da vrijedi dat više. Molim potvrdu da je ovo "pametna" kupnja. Hvala Tefal za 100 evra
Zero zx68 Imam navedenu već neko vrijeme. Jako zadovoljan, bolja je u svakom pogledu od prethodne Tefalove od 4,2l.
Cole Ljudi zapravo ne znaju koliko milijuna recepata postoji za kuhanje i pečenje u AIR Fryeru; mi se doma oko jako puno stvari preporodili…
zx68 Stigao danas fryer. Zadovoljan sam totalno. Zasada pekao samo pomfrit za probu. Odličan je . Pa evo tražim savjete i preporuke šta praviti u njemu i na koji način. Ako ste šta pravili i ispalo je ukusno napišite pa ću si napravit spisak ideja za jela. Hvala
weky Preporuka je da kupite silikonski kalup s Temu ili od kud želite. U tom se mogu raditi čuda, od kajgane, do lazanja i kolača.
zx68 Opet ja. Trebam informacije opet. Stavio danas 2 batka pileća, 2 zabatka i 5 krila pilećih. Sve marinirano. Sat vremena peko na 200 stupnjeva. Izvadio i meso se nemože odvojiti od kosti na batku. Želim reći da je prijesno faktički. Ne razumijem. Piše u uputama da se treba peći 25 minuta. Šta sad trebam to malo hrane 2 sata peći štali. Nema smisla. Onda bolje u rerni peći ili ne tavi na plinu. Za sada nisam zadovoljan sa pečenjem mesa uopće. Koliko bi onda pol pileta peko u komadu recimo. 5 sati?
Zero zx68 Kakvih 1h? Ako na 200C u roku 20 minuta (na 10 stisneš pauzu i meso okreneš na drugu stranu i napraviš) nije dovoljno pečeno onda nešto nije u redu s tim mesom (uvijek ostavi dovoljno prostora između da zrak može dovoljno kolati) ili je air frayer defektan. Dobio si i recepte i imaš programe za pečenje koji su uglavnom dovoljno precizni ovisno o namirnicama. Za npr. ćevape stavim i 18 minuta i budu savršeni s ovim (Spar Premium ćevapi). Pomfrit onaj gotovi je spreman nakon 15 minuta i 180C uz to što par puta protreses svakih 5 minuta. Bitno je jako da nije sve jedno na drugome čitavo vrijeme dok se peče, jel.
zx68 Onda je neispravna friteze. Nakon sat vremena pokušavao na silu odvojiti meso sa kosti od batka i nije išlo. Ona tefalova friteza koju sam linkao gore. Pomfrit sam jučer pekao 20 minuta i bio je dobar.
Zero zx68 Veća je friteza ali po meni ne treba nikad staviti više od nekih pola kile mesa (ili realno bilo čega, ako je poanta da si nešto pripremiš na brzaka). Uzmi si nešto tipa Spar marinirana krilca (to je oko pola kile, nekih 6 komada inače), probaj ispeći onako sam opisao pa budeš vidio.