Sudiš na osnovu doslovno ničega osim jedne slike.
Da bi imao osjećaj kakva je ergonomija, nijedan review i preview i sve na ew ti neće pomoći nego kad uzmeš kontroler u ruke i sam testiraš. Ja znam momka kojemu se visoko cijenjeni X360 kontroler za PC ne sviđa, pa šta sad.
Što se tiče tipki, suzdržavam se do potpunog specs blowouta. Slažem se da ništa ne može zamijeniti mehaničke/fizičke tipke, ali nekad su to ljudi pričali i za D-pad pa vidi sad na šta je spao. Na mijenjanje municije. Ako bude kao onaj neprecizni kod mobitela, ni meni se ne sviđa, ali daj da vidimo prvo tech kakav je, a ne na osnovu slike.
Opet, 2-3h baterije? Možda, ne kažem, možda. Ali ti pričaš kao da je fact. A nije, jer ništa ne znamo ni o njemu ni o konzoli.
Ja neću bashati dok ga ne budem sam testirao. Isto tako nisam bashao WiiU gamepad kad je prikazan, ali kad sam ga testirao lično i vidio da nije to to, onda mogu pričati o ergonomiji. Zasad kao što sam rekao, izgleda zanimljivo, inovativno i po klasičnom Nintendu, drugačije od konkurencije. Jedva čekam prvi prikaz u nekoj igri kako izgleda.