Donekle ima smisla ovo što su prezentirali. Valve je izrastao u pravu korporaciju i očigledno drže do neovisnosti i bolesno visokog cash flowa. Kao što sam već nekoliko puta pisao, današnja gaming zajednica je prezahtjevna, pogotovo onaj PC dio. Više puta to stvarno bude zbog devova i nedovršenih igara ili loših portova, ali isto tako ima onih koji jednostavno samo bitchaju i seru bez pokrića. Nikad im ništa nije dobro. Stvarno se puno toga promijenilo u zadnjih deset godina...
Ja se slažem sa tezom da jednostavno nemaju potrebe radit HL3 i riskirat sudbinu ME3, iako s druge strane uopće nisu ni blizu situaciji u kojoj je bio Bioware. Fuck you EA!
Ali ono zbog čega stvarno mislim da se HL3 ne radi trenutno je tehnološki napredak. Danas je nemoguće napravit tehnološki skok koji bi napravio razliku kao što je bila između jedinice i dvojke.
Ok možemo dobiti bolje teksture, fluidnije animacije, bolje osvjetljenje, ali sama srž gameplay mehanike i grafike bi ostala jednaka dvojci. Kad se samo sjetim one fizike koja je bila dio gameplaya u dvojci i fizika na razini objekata. Dizajn staza je isto bio savršen, likovi, radnja i tijek priče. Jako teško za nadmašiti + ako ubrojimo i odlične epizode.
Mišljenja sam da to može biti samo nadogradnja dvojke, a nikako potpuno novi naslov kao što je bio slučaj između jedinice i dvojke. Ali opet ako gledamo HL1 koji je remek djelo za sebe i dvojku koja se činila baš kao nova igra, možda ipak imaju onu staru moć kreativnosti izbacit nešto svježe i drugačije, a da je opet punokrvni nastavak u serijalu.
Previše je sve tajnovito za neke prognoze, a GabeN je provokator!