Ne znam koliko je aktualno tu ali, prije par dana krenuo je community-wide pokret u Team Fortress 2 kako bi skrenuli pozornost Valve-u na botove u igri.
Kontekst:
Već par godina Casual serveri su preplavljeni botovima koji hakiraju i ubijaju svih u igri dok puštaju svakave stvari (često vulgarne i uvrijedljive) kroz voice chat, a spammaju kroz text chat. Ovo nisu pravi igrači, nego su to skupine botova koje u pravilu vodi jedan od mnogih "bot hostova" i ometaju skoro sve casual matcheve. U nekim slučajevima ih je izuzetno teško izbaciti iz matcha jer se pridružuju u velikom broju i preokreću svako glasanje za kick/ban i onda uzvrate s kick voteom pravog igrača. Često ti botovi reklamiraju usluge gdje igrači mogu platiti da im account dobije "imunitet" na botove. U zadnje vrijeme došlo je i do slučajeva "doxxanja" (tj. objavljivanja privatnih informacija neke fizičke osobe) najvokalnijih protivnika botova i bot hostova.
Community je pokrenuo peticiju i hashtagove #FixTF2 i #SaveTF2 s namjerom da osvijeste što veći broj ljudi i razne gaming media news outlete o situaciji. Na web stranici na kojoj se nalazi peticija, save.tf , skupljeno je preko 250,000 potpisa s namjerom da ih proslijede Valve-u. Razni igrači objavljuju video isječke putem youtube-a i twittera na kojem pokazuju svoja iskustva s botovima. Igrači su na Steamu masovno review-bombali Store Page igre i "recent reviews" su trenutno na "Overwhelmingly Negative"
Vijesti su se proširile i do nekih većih media outleta:
https://www.ign.com/articles/team-fortress-2-steam-reviews-drop-to-mostly-negative-as-players-plead-with-valve-to-do-something-about-bots
A i voice actor koji daje glas Medic-u, se oglasio na twitteru sa nizom poruka:
Nije mi namjera gnjavit ljude s potpisima, već sam samo htio skrenuti pozornost na situaciju. 😅