Yakuza_stinger
Vidim da spominješ Inital D po forumu. ;P
Uberi ovo. Baš trenutno je na nekih dvadesetak kuna na storeu, moraš probati, bolesno je. Estetika i minimalizam prvog Mirror's Edgea i najveći chill od soundtracka. Plus, u igri je ovo garant auto iz Inital D. Evo, pa procijeni.
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=Mbqk5k_7Og4
Čini mi se kao zgodan gimmick samo ne znam baš da me oduševljava Excessive Speed/Micromachines izometrijska kamera.
Inače ima Initial D naslova ko u priči (još sežu i u Ps1 eru kao Japan Only naslovi) samo većina njih ima takvu retajnu fiziku auta da ono.. Ako nisi navikao na takve arkadetine, piši kući propalo. Jedan Ridge Racer jeste arkadetina, ali mila majka kako su ove igre neupravljive.
Dobre igre iz PS2 ere koje su imale taj štih Touge natjeravanja po brdskim cestama i Gymkhanu su Kaido Battle igre (Tokyo Xtreme Racer: Drift nastavci). Štimung je u Initial D maniri - hrpica japanskih auta koje je moguće tjunirati, discipline kao skupljanje bodova na drift dionicama, time attack, overtaking protivnika, uphill i downhill natjeravanja i slično. I naravno, najbrži vozač (boss) na kraju svake staze kao što su Usui, Akagi, Hakone itd. Samo fizika kretanja je i dalje čudna pa ponekad mogu izvesti bolesne driftove, a nekad je svaki guardrail moj. Šteta, jer sve ostalo baš djeluje Initial D-ovski.
Ono što bi ja volio je baš neka vozačka igra koja jako dobro utjelovljuje Touge natjecanja. Ta spika da se okupi ekipa po noći na vjetrovitim mountain passovima i natjerava driftajući kroz zavoje u JDM limenim ljubimcima dok iz zvučnika trešti totalno sleezy Eurobeat mjuza bi mi bila pun pogodak. Možda negdje i ima a da nisam ni svjestan. Dugo nisam gledao (i igrao) racing igre tog tipa.