U tom slučaju vjerojatno idu rušiti cijenu u odnosu na PS5. Uglavnom, nabijem ih na nepostojeći disk pogon.

A tko će kazneno odgovarati za sve one dosadne i repetitivne igrice? Gdje su tu rijeke pravde za nas?

wooddiebone kaj je tocno facepalm u ovom quoteu?? Znaci sad idemo tuzit devove jer smo mutavi i trosimo pare na mikrotransakcije?

renda sve današnje Blizzardove igre su live service koje bez spajanja na server neće raditi. Jedino što “posjeduješ” je Battle.Net installer tako da nisu ništa unijeli u EULA-u što već u stvarnosti nije tako. Kupuješ privremeni pristup serviceu, sve dok ga Blizzard ne ugasi.

renda

Izjava je kretenska jer ih se ne tuži zbog toga kakve igre rade ili zato jer imaju mikrotransakcije nego zbog jasno definiranih i dokazanih predatornih praksi koje u te igre stavljaju.

Te igre nisu adiktivne zbog svoje kvalitete ili zabavnosti nego zbog exploitanja ljudskih slabosti da bi se stvorila ovisnost i fear of missing out.

wooddiebone exploitanje ljudske slabosti, jel si ozbiljan?? Kak se meni u 30 godina gaminga nikad nije ta slabost manifestirala, a okruzen sam svaki dan s mikrotransakcijama i slicnim oblicima pokusaja iskoristavanja gamera, to kaj klinci maznu roditeljima karticu i trose ko idioti su krivi roditelji, jer da im nedaju ne bi bilo ni zelje, ovak ih sami navucu.

renda

Kaj si ti sad s kruške pao.

Pa o tome se priča već godinama i potvrđeno je iz više izvora da se igre dizajniraju sa predatornim featureima i prljavim trikovima.

Ti meni hoćeš reć da sam ja kriv ako slučajno kupim battle pass za Diablo 4 zato jer je Blizzard namjerno stavio taj button preselectan, a nakon klika ne traži confirmation?

Hoćeš reć da je normalno da developeri naprave igru u kojoj moraš grindat 60 sati igre da otključaš neki item koji u storeu košta 9.99?

I onda to branit sa izjavom da "ne moraš" potrošit pare.

Skoro cijeli svijet priprema teške regulative oko toga, al ti si pametniji.

wooddiebone pa i trebaju regulative i ja se slazem s time, ne kuzim kak si ti shvatil da je meni to ok🤷🏼

I da, ako "slucajno" kupis battlepass sam si si kriv.

Kakav non confirmation? Pa nemres nist kupit bez da odobris, o cemu ti, nist nemres "slucajno" kupit.

renda Kakav non confirmation? Pa nemres nist kupit bez da odobris, o cemu ti, nist nemres "slucajno" kupit.

Ziher ne znaš?

Ekipa je na PCu napravila da ti miš snapa na tipku za kupnju premium battle passa i kad si išel kliknut na nekaj blizu toga, miš ti je skočio na to i kliknuo si to.

I kupnja je prošla bez confirmationa i upravo si ostao bez para u novčaniku.

Drugim riječima, Blizzard te upravo odžepario.

wooddiebone Ekipa je na PCu napravila da ti miš snapa na tipku za kupnju premium battle passa i kad si išel kliknut na nekaj blizu toga, miš ti je skočio na to i kliknuo si to.

I kupnja je prošla bez confirmationa i upravo si ostao bez para u novčaniku.

Žoharluk Blizzarda, takav studio treba izbjegavati bez obzira na prethodne odlicne igre, ovo je komedija teška…

Ne kužim kak se to dogodi kad ti treba još barem nekoliko koraka preko paypala uz upisivanje šifre….to ak ljudi uparivanju karticu…budu skužili da im to nije previše pametno.

Čudi me da niste znali, bilo je još prošle godine.

Kritično besramni postaju.

Blizzard je meni nepoželjna firma već neko vrijeme. Uopće ne razmišljam o njihovim igrama kao nećem potencijalno dobrom. Sve su smeća i oni su smeće od studija.

EA je pojam moralnosti za tu bagru.

Nisam gledao video pa ne znam je li spomenuto, ali Blizzard je za Diablo Immortal dizajnere svog mikrotransakcijskog sustava trazio u kockarnicama Las Vegasa.

Ljubitelji 2D platformera, bacite oko na ovo, odlicno izgleda!

I think he’s come into this with the best of intentions, and in a parallel universe where every horse he backed romped home, he would be credited with transforming, and perhaps even saving, the game industry. In another, where instead of spending $70bn on Activision Blizzard he spent it on 230-odd games with the same budget as Spider-Man 2, perhaps Xbox is flying.

But in our world he has spent ten years and gargantuan amounts of money taking Xbox from third place to third place, and that is not the market’s fault. If the writing isn’t on the wall for Xbox as a whole, then it certainly could be for him.

Dosta dobar zaključak. Mislim da je vrijeme da Microsoft pronađe novog CEO-a gaming divizije.

Fokus totalno na krivo, mazanje ljudima ociju sa “ovo je nasa godina” i “xbox je good guy”… Sve sta im je trebalo da konkuriraju Sonyu su dobre igre a nazalost u 15 godina xboxa nemozes nabrojat 3 naslova za koje se isplati kupit Xbox.Umisto da su jos vec fokus stavili ma kvalitetu kao netko tko mora lovit prvo misto, oni su se odlucili na kvantitetu i “isplativ” model za igrace

Neki lazu sami sebe i stvarno misle da Xbox radi dobar posao sa svojim IPevima, ali PS igre su jednostavno druga dimenzija i Xbox nema nista slicne kvalitete najbolje igre na Xboxu su od 3rd party publishera.

chono igara će biti, sve ce ih izbacit na kraju i pričat ce se o najboljoj generaciji ikad, sve će se zaboravit. Ali na stranu PlayStation, uopće nije problem biti treći, problem je kad stagniraš ili ideš unatrag. Potrošio si 100 milijardi dolara, Xbox si ostavio približno sličnim, a nisi industriju učinio boljom. Naprotiv, čak smatram da je jedan od većih krivaca za ovo danas s nasilnim forsiranjem industrije u smjeru za koji nije spremna.

Kad je bila ova tema prije par godina, u nekoj kolumni sam napisao da je dobro jedino što će ostatak industrije navest na neku novu kreativnost, pa mi je drago vidjet indie i nižebudžetne igre da inoviraju i ne samo to, dominiraju prodajom. Čak je i Sony krenuo u tom nekom smjeru. HD2 nipošto nije izmislio Sony, ali je uložio i isplatilo se. Očekujte u narednim godinama slične formule i inovacije te neki novi "Uncharted".

Fenix xbox je posebna prica, ovo ce zavrsiti gore od Windows Phonea i Lumie. Ovakav nedostatak vizije i dugorocne strategije nisam vidio odavno. Da budem iskren, nije mi jasno kako je uopce prosla kupovina Activisiona i tko je to odobrio. Koja je prica prodana i sto stoji u pozadini. Mislim, naslucujem, ali i dalje ne vjerujem.

Moguce da Sony izbaci nesto, i hoce, mora, ali 2024. je u tijeku…

@renda ne?

escoban misto da su jos vec fokus stavili ma kvalitetu kao netko tko mora lovit prvo misto, oni su se odlucili na kvantitetu i “isplativ” model za igrace

Xbox je casual alternativa za PC, znaci za igrace koji ponekad nešto zaigraju bez da kupe PC…jedini spas za Xbox je da naprave konzolu sa opcijom Windowsa i svim launcherima, ovako je Xbox samo kastrirana i zatvorena verzija PC-a.

stitrek Ma nek ubiju Xbox konzolu, neka postanu publisher za druge sad sa Bethestom i Activisionom imaju masu dobri IPeva. “Samo” moraju releaseat kvalitetno, moraju bolje nadgledat svoja studija jer dosta njih zive na staroj slavi i vec godinama nisu releasali kvalitetnu igru.Ne da im se desi jos jedan Starfield, ogromna ocekivanja koja nisu ni 2% ispunjena.

Microsoft tretira igre ko neki repetitivni softver kojem samo trebaš izbaciti nove iteracije i imaš stabilne, kontinuirane prihode. Na taj su način gledali i kupnju Activisiona. A realnost je da te u bilo kojem kreativnom sektoru netko originalniji i kreativniji može prešišat preko noći. Ne bi bilo ništa čudno da netko napravi igru koja je na višoj razini od CoD-a, pa da im uzme sve igrače.

@escoban @Autobot

Da, slažem se samo kvalitetno a to mogu jedino ako postanu ala Sega. S obzirom na kapital Microsofta, imaju puno bolje okolnosti postati jedan od najvecih publishera u gaming industriji. Druga solidna opcija im je Xbox-Windows Machine ako takav uređaj uopce ima isplativost pored PC-a, Valve sa svojim Steam OS, open pristupom i Deckom ima više podloge za takvu "open-konzolu".