Samo na skidanje updatea kojeg ne moras ni cekat, mozes krenut igrat bez njega odmah
Gaming Chat - news, tračevi i rumori
Pa da, ako igras single player igru mozes bez problema igrat
Fair enough, samo koliko vas igra bez updatea?
Pa ja osobno ne kad imam optiku pa moram cekat 4 minute, ali prije optike sam uvijek igral bez updatea
Brzo se skida update tako da nemam problema s tim, a ako je neki veći update, onda ga skinem preko noći. Nije mi problem pričekati, odnosno svejedno mi je da li ću igrati igru ovaj tren ili tipa za sat vremena.
yakuza_stinger pa ako zelis bit “kao nekad” unplugaj internet sa konzole tebi je ocito problem sta imas izbor , digitalno ili fizicki updateano ili ne
escoban mda, kad bi čitao s razumijevanjam što sam uopće napisao, možda bi nešto i bilo od tog.
@yakuza_stinger ne mogu ti ponuditi unplug, nti unpljug ali ti mogu ponuditi da oremo uz plug!
<3
fensisuperstar dobro je dok nije buttplug hue hue
uglavnom, tema je prožvaka već pa i nije neki gušt opet ići u neke dubioze
Picek
Jako netočno i puno dezinformacija.
Nikakvi high detalji nisu na PS5 osim u Ubisoft igrama. (Svaka čast) Većinom medium low i ultra low kojih na PC-u niti nema. Uz texture high i ultra, kako kad.
PC koji bi kupio za 7000 kn bez problema će pokretati igre do kraja generacije u većoj rezoluciji i detaljima od konzola uz 3x bolji ray tracing.
Govorimo o MSRP cijenama, prije
divljanja kriptovaluta.RTX 3060ti plus Ryzen 3600/5600 igre lete. 16 GB RAM-a 600 kn. Ta grafička pojede PS5 a spada u MEDIUM rank na PC-u. Kad se uključi DLSS 2.1 frejmovi
skoče za 50% a kvaliteta slike ista kao nativni 4K. Nekad i bolja. Čudo tehnologije.
Danas to platiš 9000 kn mada možeš kupiti bota i nadati se sreći da ubodeš grafičku direktno od proizvođača.
3.PC je manje plug & play ali tu su negdje. Sve se može automatski ažurirati i igre rade. Nismo više u 2008.
4.NAJBITNIJE
svi imamo PC doma, osrednji, nebitno.
Za posao, net itd.
Proizvođači poput Sonya sele igre na PC.
Microsoftove sve su na PC-u odavno
Switch uz emulator kao i PS3, X360, nema što nema.
Pa puno je ekonomičnije uložiti više u PC i imati najbolje od 4 svijeta. U jednom. Nema 3 konzole, hrpe kablova, zauzimanja prostora itd. Kad zbrojimo na kraju medium gaming PC platiš manje nego PS5, SeriesX i Switch zajedno. Igraš se ko bog u većim detaljima i tehnologiji do kraja generacije. Ako imaš malo volje možeš svaku generaciju dvije prodati grafičku i docolati 600 kn za novu(cijena nove igre) boom, tada si iznad konzola debelo. Dok te tu Sony i Microsoft ograniče na zatvoreni hardver 7 godina.
U 21. stoljeću za mene bezobrazno.
Mijenjamo mobitele svake 2-3 godine, tehnologija ide naprijed a oni te ograniče radi pohlepe.
- Izbor kontrolera, želiš igrati Xbox igru pomoću PS5 kontrolera? Može riješeno.
PS igru uz SeriesX kontroler? Može.
Tipkovnica i miš? Može.
5.Za online igranje netrebaš pretplatu.
Također Steam i Epic games store znaju dijeliti free igre.
6.Prije kupnje, igre možeš isprobati na manje legalan način, ne podržavam to ali opcija postoji.
Slažem se s ovim da PC sve više postaje plug&play. Imam laptop srednjih performansi i na njemu više manje sve igram na high, eventualno koja mid postavka u zahtjevnijim igrama, i to već 4 godine. Igre sa Steama kupiš, instaliraš, igraš. Još 2 minute posla ako te zajebava kakav grafički setting pa ga uštimaš. Ne želiš kupovat igre koje ti ne obećavaju puno? Piratiziraš ako želiš, a i tu nema više komplikacije već nude setup i igranje na izvoli. Imaš kontroler? Steam ima izvrsnu, izvrsnu podršku koja nudi štimanje svakog gumba, nešto što niti na plejki još nema. I interface posvećen samo kontroleru postoji.
Doista je jako, jako jednostavno. Ja sam ostao iznenađen koliko je to sve prilagođeno igranju jer sam prije mislio da je konzola bog i batina za jednostavnost igranja. E sad, ekvivalent po cijeni nisu, konzola te košta manje ako ne računaš TV definitivno. Ali ono, super je što živimo u vremenima velikog izbora i svi možemo odigrat iste igre imali konzolu od 4 ili PC od 10+ milja.
krpa e to, sažeo si otprilike sve na što sam aludirao. Prije je fakat za svaku stvar na PC-u trebalo žonglirat hrpu cd-a i installera sam da nešto radi. Oćeš piknut gamepad? Ajmo instaliraj, oćeš nešto drugo, samo instaliraj. Win XP je bio na pol puta s automatizacijom toga. Tek od 7-ice na dalje puno periferije je plug & play, uz par klikova skineš igru sa stora, instalira se odma i ako si lijen, sam program definira optimalne postavke. Prije je sve to bilo manualno. Pikneš kontroler, odma se sve prepozna i mapira kak treba. Di ćeš bolje? Samo je PC skup i to mu je mana, al jbg, štaš.
pravednik i prije divljanja kriptovaluta mi se čini 7000kn malo za PC koji može pokretati sve igre do kraja generacije u visokoj rezoluciji s vrhunskim RT-om i high detaljima. Našao sam informaciju da je najjeftinija GPU koja podržava RT RTX 2060 koja je prije krize koštala 500-550€ što bi bilo 3500-3800kn (mislim na MSRP). Ako tome dodamo sve ostale komponente pitanje je da li je takav PC za 7000kn (ako je to moguće) futureproof koliko je jedna generacija konzole (cca 5-6 godina). S obzirom da nisam toliko u cijenama komponenie neću tvrditi da je skroz nemoguće no ne čini mi se realno po ovome što znam.
Netko tko dosta gejma vjerujem da se više isplati uzeti jedan PC nego PS5 / XBox Series S/X / Switch no za nekoga tko nije hardcore nisam ziher da je PC isplativiji u bilo kojoj varijanti.
- Uređivano
Krivo si našao, RTX3060ti je bila 3000 kn. To je duplo bolja od RTX 2060 koja je u konzolama ako gledamo performanse i tehnologiju.
Ryzen procesor 1500kn, maticna, oko 600...
Za 7000 kn mogao si sklepati epski PC.
Cijena za kvalitetu ne igra ulogu jer PC je svestran i za puno više od konzole.
A do tih 7000 kn na PS5 dođeš uz 2, igre, pretplatu i periferiju, kontroler dodatni 400, sluše 800, punjač 200 i eto ti 7000.
Kako i zašto je PC svestran?
Znam, ali sto puta ponovljena neistina postane istina.