DIVINITY: ORIGINAL SIN
Proizvodjac/izdavac: Larian Studios
Zanr: RPG
Datum izlaska: 30.6.2015 PC, 27.10.2015 PS4, Xbox One
Divinity: Original Sin is a single-player and cooperative multiplayer fantasy role-playing video game, developed by Larian Studios. The game ships with the editor that created it, allowing players to create their own single-player and multiplayer adventures, and publish them online.
Original Sin is the latest RPG in the Divinity universe. Divinity: Original Sin concerns two heroes: a condemned warrior released from his chains and a mystic heroine restored to life. The game touts turn-based combat, cooperative multiplayer, and a highly interactive world and includes a full-fledged modding tool.
Divinity: Original Sin
Divinity je prosao jako dobro kod kritike i igraca ali nekako je igra u sjeni. Vjerovatno nije za siroku publiku. Ja sam je nabavio nedavno i poceti cu kada zavrsim Fallout 4.
Igra li netko ? Kakvi su vam dojmovi ?
Dajte neke savjete za pocetak. Vidim da je igra dosta kompleksna.
Pokušao sam dvaput igrati, no ni sam ne znam zašto me nije uvuklo. Inače obožavam ovakve igre, ali jednostavno mi nije odgovaralo.
Jednu stvar ti sigurno mogu reći, sistem dijaloga je odličan što ćeš i otkriti vrlo brzo nakon početka igre.
U svakom slučaju, uživaj :)
Pokušao sam dvaput igrati, no ni sam ne znam zašto me nije uvuklo. Inače obožavam ovakve igre, ali jednostavno mi nije odgovaralo.Nadam se da hocu. Sta ti je nije svidjelo da si odustao ?
Jednu stvar ti sigurno mogu reći, sistem dijaloga je odličan što ćeš i otkriti vrlo brzo nakon početka igre.
U svakom slučaju, uživaj :)
Ni sam ne mogu točno odrediti što mi se nije svidjelo. Veselio sam se igranju, no čini mi se da mi art direkcija nije baš odgovarala najbolje pa je zbog toga patila imerzija u igru. To me jednostavno odbilo i nisam uživao. Tako da je isključivo stvar ukusa, nema nikakve sumnje da je igra izvrsna.
zelim ovo vec dulje vrijeme igrat al imam par pitanja za vas koji ste igrali
kakav je singleplayer tj kako to funkcionira sa 2 lika? jer sam cital da ima odluka i dosta biranja u questovima te da ai moze utjecat na to
isto postoje 2 verzije igre ako se nevaram?
i ako se nekom da napisat neke pozitivne stvari te neke mane da vidim pa mozda i uletim u ovo
Divinity je prosao jako dobro kod kritike i igraca ali nekako je igra u sjeni. Vjerovatno nije za siroku publiku. Ja sam je nabavio nedavno i poceti cu kada zavrsim Fallout 4.Igraš na PC ili Enhanced Edition na PS4/XO?
Igra li netko ? Kakvi su vam dojmovi ?
Dajte neke savjete za pocetak. Vidim da je igra dosta kompleksna.
Igraš na PC ili Enhanced Edition na PS4/XO?Enhanced Edition na PS4. U biti jos ne igram. Uskoro pocinjem.
Javi dojmove kad počneš igrati. Mene jako zanima igra,ali zanima me da netko kaže iz prve ruke kako to funkcionira na PS4.
Javi dojmove kad počneš igrati. Mene jako zanima igra,ali zanima me da netko kaže iz prve ruke kako to funkcionira na PS4.Igra na PS4 funkcionira jako dobro. Prilagodili su kontrole i sucelje pa to sve skupa lijepo funkcionira nakon kratkog privikavanja.
Sto se igre tice... Ja nisam puno igrao igre ovakvog tipa. Diablo, Baldurs Gate gdje je to iz pticje perspektive. Meni osobno takav tip igre ima puno slabiji dozivljaj nego npr. Witcher ili Dragon Age. Nema ni animacija.
Borba je na poteze sto mi se osobno ne svidja jer je to dosta sporo. Cijela igra mi se cini dosta spora. Sto se tice sustava napredovanja cini mi se da je igra dosta kompleksna. Bas old school RPG. Ima tu skillova, talenta, abilityja... Treba dobro prouciti prije igranja.
Unatoc svemu tome igra mi se cini jako zanimljiva. Sustav dijaloga je jako dobar. Prica mi se cini dobra i zanimljiva i svijet je lijep i atmosferican.
Tek sam na pocetku i zasada mi je ok iako nista wow. Kao sto rekoh nisam igrao prije ovakve igre pa ce mi trebati da se naviknem.
Borba je na poteze?
Nisam to znao, hmmm..
To mi cak zvuci dobro.
Poslano sa mog LG-D331 koristeći Tapatalk
Borba je na poteze?Nisam ni ja znao iako sam prije kupnje dosta citao dojmove igraca i kritike i nekako mi je promaknulo da je borba na poteze. Svi hvale igru. Cak i Angry Joe koji puno toga popljuje je pohvalio igru kao jednu od najboljih te godine. Vjerujem da ce se svidjeti svakome tko voli igre tog tipa.
Nisam to znao, hmmm..
To mi cak zvuci dobro.
Poslano sa mog LG-D331 koristeći Tapatalk
Pogledao sam malo gameplaya kad sam vidio temu. Daj mi reci Nenad kaj se zapravo radi sa onim bijelim krugom te isprekidanim točkicama? Tako se usmjeruje napad, bira character da se vide statsi ili kaj? Pošto volim taktičke rpg igre ovo mi se čini vrlo izgledno da ću kupiti.
Pogledao sam malo gameplaya kad sam vidio temu. Daj mi reci Nenad kaj se zapravo radi sa onim bijelim krugom te isprekidanim točkicama? Tako se usmjeruje napad, bira character da se vide statsi ili kaj? Pošto volim taktičke rpg igre ovo mi se čini vrlo izgledno da ću kupiti.Imas Action Pointse. Kada borba krene svaka kretnja i napad ti uzima odredjeni broj AP. Npr. neprijatelj je od tebe udaljen 10 metara. Da dodjes do njega treba ti 9 AP + 3 AP za napad ili 4-5 AP za neki jaci napad ili healanje ili neki drugi ability. Po jednom krugu svaki lik ima 7 AP. Ma moras taktizirati. Korak po korak. To je za Melee. Ranged moze s daljine pa ne treba trositi AP na kretanje toliko iako se uvijek bolje pribliziti zbog preciznosti.
Isprekidane crte ne znace nista vec samo smjer a bijeli krug poziciju gdje ces se pomaknuti. Ako ga stavis na protivnika promijeni boju da znas da si ga oznacio za napad. Da moze se reci da se tako usmjeruje napad ili kretnja.
Za gledanje protivnikovih statsa oznacis ga i imas opciju Examine.
Nadam se da sam malo pojasnio.
Znači ako ne iskoristiš sve Action Pointse, prenose ti se za slijedeći potez?
Znači ako ne iskoristiš sve Action Pointse, prenose ti se za slijedeći potez?Da. Inače odlična igra.
Yep, odlična je. Pisao sam malo o dojmovima u temi što se igra na PC-u u zadnje vrijeme, pa da se nadovežem i u pravoj temi; igra mi je zasad odlično balansirana za jedan RPG na poteze. Toliko pametan dizajn nisam vidio već jako dugo vremena. To se pokazuje u borbi koliko i van nje. Jedino manji minus su možda neimpresivni likovi. Ok, navikao sam već na Obsidanove i Biowareove igre s kompleksnijom pozadinom i interakcije s likovima, ali i ovo je valjda vrh kad se uzme da je riječ o kickstarter igri. Prezentacija, glazba i sinkronizacija dijaloga su još jedan velik plus.
Iskreno, i nemam toliko volje pisati o dojmovima (sry Deadwalker ) jer samo razmišljam kako još bolje posložiti loot i skill tree za neke likove. Fajtanje je odlično i ovo me s pravom vratilo u dane taktičkih RPG-ova i dragulja kao što su Front Mission i Gladius.
Sad sam u Silverglenu i koliko sam vidio po dojmovima na službenom forumu, ovdje je dizajn nešto lošiji nego u prvom dijelu igre. Budem vidio, ali zasad se ne bunim. Nešto mi govori da će igra trajati još jako dugo.: )
Završeno nakon samo 117h. Odrađeno je praktički sve što se dalo raditi, to važi i za questove kompanjona. Po običaju, ptrajalo je duže nego što bi trebalo zahvaljujući mojem stalnom lootanju svakog ormarića, korpe ili leša u igri.: p Završnica očekivana, iako i dalje jako zadovoljavajuća. Ostavili su puno prostora za nadopunjavanje lorea i dolazak novih antagonista, što je zapravo i prihvatljivo. Priča je lijepa na svoj način, 2 glavna lika i mogućnost kooperativne igre su nešto što se ne viđa često, pogotovo u naslovu ovakve veličine.
Divinity. Original Sin EE mi ide u kategoriju najdražih RPG-ova u zadnjih par godina. Gameplayom je apsolutno savršen i tu je praktički nadmašio sve RPG-ove na poteze koje sam igrao. Savršeno nešto, i taj segment vjerujem može biti samo bolji u nastavku. Likovima nedostaje dubine, i tu se najviše izdvojio Jahan s svojom pričom i questom. Ostalo prosjek, makar kažem da priča savršeno odgovara i da tu ima dosta sporednih likova i questova koji će vjerojatno svakome izmamiti osmijeh. 9/10 od mene, pogotovo s obzirom na razinu produkcije.
Dajte neki savjet za pocetak igre. Tam sam u onom gradu,rješavam neke mobove van grada ,al vecina me zabije u zemlju. Recimo kad hoacu do one šiplje di je ona ženska za main quest oni undeadovi me razvale svaki put.