I ja se pridružujem onima koji su razočarani Phantom Painom.
Što se tiče gameplaya za to skidam kapu Kojimi i timu i definitivno najbolji/najagilniji Snake.
E sad, Ground Zero me oduševio. Bio je to super uvod i od početka do kraja je imao duh MGS. Cliffhanger koji me toliko nabrijao da nisam mogao dočekati cijelu igru.
Onda je došao i taj 1.9.2015 (hype skoro ko za MGS 4). Početak igre čisti pravi MGS i nakon toga kad krene "pravi" gameplay dok sam još bio pod dojmom sam uživao na maksimum.
Nakon par dana krenule su izlaziti mane iako sam i dalje uživao jer mi je igrivost bilo top.
- Prvo šta mi je počelo ići na živce su jednolike misije i svaki put creditsi prije di ti sve spojla tko će se pojaviti.
- Nedostatak animacija.
- Boss borbe poprilično loše. Ni blizu prijašnjim igrama.
- Ogroman svijet di nema života osim protivnika. Pa MGS 4 je imao frakcije koje su se borile međusobno.
- Priča mi je bila isto najslabija karika u serijalu.
- Skull face me toliko oduševio u GZ i očekivao sam epske trenutke s njim. Na kraju drek. Bez veze potrošen lik.
- Zbrda zdola kraj igre iako svi znamo zbog čega je bilo tako.
Svakako moram pohvaliti maestralni soundtrack ali bolje bi bilo da je tu lovu potrošio na druge stvari. Sve u svemu uvijek će mi biti gorak okus u ustima kad čujem ime Phantom Pain. Iako sam sigurno potrošio oko 70ak sati.