• Gaming Diskusije
  • The Witcher 3 je izašao prije 8 godina. Kakvo je danas vaše mišljenje o igri

Pročitaj na portalu
Članak

The Witcher 3 je izašao prije 8 godina. Kakvo je danas vaše mišljenje o igri

CD Projekt ime je izgradio na prva dva Witchera, međutim, tek je s trećim ušao u mainstream. Ne baš toliko kao kod Cyberpunka, ali tehnički problemi 2015. obilježili su i lansiranje treće Geraltove avanture, međutim, sjajna atmosfera te odlično napisana priča i likovi gurnuli su The Witcher 3 u krug najomiljenijih igara svih vremena.

Jedno remasterirano izdanje i ukupno 30 milijuna prodanih kopija kasnije, kakvo je vaše mišljenje o trećem Witcheru? Nakon osam godina, poimate li igru i dalje kao jednu od najboljih svih vremena, ili ste pak jedni od onih koji nikada nisu razumijeli hype? Što je The Witcher 3 odradio sjajno, ono što druge igre ni dan danas nisu dostigle, a što je moglo bolje?

Onda, za mene, najbolja igra svih vremena. Danas, za mene, među top 5 najboljih igara svih vremena.

I dalje jedna od par najboljih open world igara.

Dost dobro, a nisam ljubitelj žanra. To nešto govori, igra mora biti posebna da bi ja izašao iz comfort zone i da bi mi se još k tome i svidjela.

Jedna od najboljih igara svih vremena koja je dosta dobro ostarila te je i dan danas volim zaigrati, pogotovo Gwent.

I dalje jedna od najboljih igara koje sam igrao. Sto se tiče open world RPG žanra, odmah mi je iza Forspokena i FFXV.

U vrijeme kad je izašla bila je nešto najbolje što je industrija ikad napravila.

Neke stvari koje je Witcher 3 napravio, još uvijek nisu standard u žanru.

Ni CDPR nije uspio ponovit takav uspjeh.

Ostala zapamćena kao odlična open world igra sa odličnom slavenskom atmosferom i glazbom i jednom od najboljih mini igara (gwent karte) ikad.

Priča slojevita i kvalitetna, puna nenadanih likova i zapleta sa odlično zaokruženom prezentacijom.

Posebno se sjećam misije sa cuganjem, sa starim baronom i duhom mrtve bebe.

Puno je tog ostalo u sjećanju tako da je igra ostavila dubok dojam za mene. Respekt još uvijek.

edit: i ovo, tko tu nije zanijemio barem, taj nema srce

Iako je nisan odigra i dan danas smatran da je sto puta bolja od Horizona

I @Tuhy se slaze samnom

Prije svega igra fantastično napisanih likova s detaljno krojenim svijetom u kojem želiš istražiti svaki pedalj i priča koja te drži do samog kraja, s hrpom sjajnih side questova. Za gameplay bih rekao neispunjen potencijal, danas već pomalo i previše dozrio. Vizualno igra mi je i dalje prekrasna, šteta što su tako traljavo napravili ovaj zadnji DX12 edition. Ne vjerujem da će CDPR više ikada ponoviti takvu igru, mislim da su u tom projektu dali 200% sebe i to se vidi na svakom koraku u igri.

Možda nas CDPR iznenadi. Primjera radi Rockstar je s GTA i RDR-om napravio odličan posao i dokazao kako se uvijek može bolje. S obzirom da je CDPR pokazao da može, šteta što to do sada nije prezentirao.

Picek

Rockstar i RDR…

Kad će prestat tretirat taj serijal kao neželjeno i nevoljeno dijete.

Ne mogu vjerovat da naprave dvije igre s tolko ljubavi i posvećenosti, a ponašaju se ko da je neko smeće kaj su sklepali u pol sata i rekli evo vam i da vas više ne čujem.

wooddiebone ako RDR smatra kao nevoljeno dijete kakve bi onda trebale biti igre koje će smatrati voljenima 🤣

Combat i kretanje (pogotovo jahanje) su loše ostarili. Izašlo je dosta igara koje su tu podigle ljestvicu, odbijalo me čak pomalo od igranja nakon pokretanja na petici.

Atmosfera, questovi, likovi, priča i dalje u vrhu.