Gledajući Izrael i njihove nastupe kroz godine, pjesme su im bile što se mene tiče šit jer su zvučale onako narodno-arapski kao iz onog kraja, njihovi instrumenti i melos mi se nije sviđao.
Pitao sam se tada a i katkad u novije vrijeme kako je Izrael dospio na Eurosong od 70-tih a geografski nisu u Europi i jedina su azijska zemlja koja je bila na Eurosongu od prije.
Poslije su stizali i Turska čiji je dio i u Aziji i Maroko koji je potpuno u Africi, također sponzori
Evo i tablice kako se koja država prvi puta pojavila na natjecanju

Izrael je Jugoslaviji davao bodove i to dobre, a još i bolje nakon Tita jer im nije bio sklon. Na internetu je sve dostupno. Jučer su nam dali mislim 4 boda ako se ne varam a mi njima ništa. Tako je to, nema se šta zamjerit ako se gleda na pjesmu.
Da se vratim na prijašnju misao zašto su oni došli na Eurosong. Jedan od razloga što se taj glazbeni šou morao održati a Izrael je pozvan da se pridruži i počeli sponzorirati kroz godine da bi se održao do današnjih dana. To je sve skuplja manifestacija. Nije sav trošak podnjela samo država koja je pobjedila pa sljedeće godine ugostila natjecanje.
Izrael je nakon 2 Svj. rata i u vrijeme kada su se pojavili na Eurosongu jedine prijatelje imao u Europi (jer donedavno su bili Europljani) i manji dio u SAD-u. Pristao je na natjecanje jer vole se natjecati kao zapravo svi ljudi uz uvijet da nema politike i tada je nije bilo.
Dobar dio Europskih židova samo po vjeri bijele rase je počeo naseljavati novu državu Izrael od 1948 i činili su večinu i to arapima najviše smetalo što su im zapravo bijelci došli blizu, nisu ih željeli tamo kao susjede i tada su počeli nemiri na BI.
A sad da se vratim na izraelsku pjesmu na Eurosongu. Ima iznimaka čiji izvođači su mi se svidjeli poput Ofre Haze koja je bila internacionalna zvijezda i nazivali su je azijskom Madonnom. Ova pjesma ispod je uz ovogodišnju jedina pjesma koja mi se od Izraela svidjela.
Nastupila je iste godine kao i Danijel Popović.