Pročitaj na portalu
Članak

Suikoden: Zaboravljeni biser japanske RPG scene

Suikoden je japanski RPG serijal koji je postigao relativno solidan uspjeh kroz pet glavnih nastavaka i nekoliko spin-offova. Prvi dio izašao je 1995. godine za PlayStation, a zadnji dio, Suikoden V, 2006. godine za PlayStation 2. Glavni kreator originala i dva nastavka poslije je Yoshitaka Murayama. Murayama je, kada je početkom devedesetih došao u Konami, dobio zadatak da sa suradnicima napravi RPG serijal za konzolu na kojoj je radio Konami. Taj RPG trebao je biti Konamijev odgovor na veoma popularne RPG naslove od Enixa (Dragon Quest) i Squarea (Final Fantasy). Na serijalu od samog početka radi i Junko Kawano (dizajner Suikodena V i Tactisa). Konami odustaje od konzole, a Suikoden se prebacuje na PlayStation.

Povezano s diskusijom: [unknown discussion]

Odlican clanak

Fala na ovome

Igrao samo Suikoden II pred +20g. Ostali su mi samo u sjecanju "combo" napadi i vojne bitke. Te sam osjecaj da mi je igra u to doba bila dobra. Ali osobno nije bila ni blizu osjecaju koji sam imao dok sam igrao Final Fantasy.
Nemam nikakvog poticaja da zaigram bilo koji Suikoden.

Chaky 🙁 Suiko mi je bila prva igra gdje sam kao klinac uzeo riječnik i učio engleski. Uspio sam ga preć, a kasnije sam ponovio i skupio sve likove, i naravno igrao sve Suikodene. Meni je vrh, ne bih ga niti usporedio sa FF naslovima, skroz drugačija brija.

Suiko 2 je najbolji, makar su svi zapravo dobri na svoj način. Nisu to 90+ igre, ali hrpa ljubavi je u njima (i dvica mi je imala genijalnu priču)

foggy Suiko 2 je najbolji

slažem se i meni je bila prva rpg igra u gaming stažu.

Hvala autoru na dasku nostalgije…iako sam igrao samo prva dva dijela sjećam se da su bili fenomenalni pogotovo dvojka i jedva čekam remaster

3 mjeseci kasnije

Mnogi mladi bi danas mogli naučiti puno o životu i vrijednostima da odigraju prva dva nastavka iz serijala, mnogo više no što nauče u školi koja više ne obavlja svoju odgojnu funkciju.

Stvarno dobar članak, a korupcija, intrige i političke borbe prikazani u ovim igrama ne zaostaju ništa za istim tim situacijama u stvarnom životu Republike. Svaka mlada osoba u Republici trebala bi ovo imati kao obaveznu literaturu, uz lektiru, budući da bi iskustva koje nose ove igre bitno pripomažu sazrijevanju i ponovnoj afirmaciji razgrađenih tradicionalnih, istinskih vrijednosti kod mladih osoba i vjerujem, potaknule ih da nezainteresirano ne promatraju još uvijek nedovoljan razvoj Republike (ili još gore, odlaze u inozemstvo) i faktore koji Republiku u tome priječe, već da budu aktivni dionici svoje budućnosti, jer sve pretpostavke za to postoje.

Nadamo se 6. nastavku za koju godinu…

Barem nije za Imperij.