Teško je bit objektivan gledajuć seriju kad si istodobno ljubitelj igre po kojoj je prva sezona snimljena tako da i ocjena je subjektivna.
Ponovit ću još jednom da nema ljubitelja prve igre i preporučivali je u svojoj okiolini koji možda nemaju nekog doticaja sa TLoU, prva sezona bi prošla prosječno gledana. Sa tehničke strane, taj setting koji je dobar, glazba, kostimi, šminka, ambijent itd. to stavljam na stranu jer to je lijepo odrađeno ali nema mi u njoj puno onih vau efekata da bi te nešto iznenadilo.
Zato sam mišljenja da neće biti treće igre ako nastave seriju ili obratno a poznavajući Neila, tek se zagrijao za serijom kao medijem. Jer nema smisla nam servirati i igru i seriju iste priče,
Ima i random gledatelja koji su nabasali na seriju slučajno. Tko gleda HBO paket u jednom komadu poput nekog programa nacionalne televizije pa da imaš šansu da i puno toga vidiš? Netko nam mora reći, preporučiti i sl. Igrači u ovom slučaju i svi su subjektivni ako igru vole i vole sve što ima veze sa TLoU i tako će ostati dovijeka.
Ja sam ljubitelj više prve nego druge igre i to je jedini razlog zašto sam prvu sezonu odgledao i nisam niti upola uživao kao u igri jer u seriji fali mi puno štofa iz igre i onoga elementa da ne znam šta će biti. Zbog svega navedenog i ako imam na umu da se radi o horor drami prvu sezonu bih ocjenio sa 6.5/10. Ocjena bi bila veća da je bilo više elemenata iz igre i da su neke nepotrebne stvari smanjili na minimum a o tom sam već pisao prije.