foggy
Stvar je ukusa, osobno smatram da je Automata vrlo dobra igra, narativno, likovi, gameplay, ali u usporedbi s pričom i likovima dajem prednost Stellar Bladeu iz razloga što me se više dojmio svijet, side questovi koji svaki ima svoju priču koja prvlači igrača da se više uživi u naraciju i svijet koju igra pruža. Eve i Adama više preferiram od protagonista iz Automate. Prvo karaktera i personifikacije, a onda dizajna.
Više sam želio istražiti svijet Stellar Bladea. Rijetko koja igra mi je pružila toliko zanimljivosti da bih istraživao sve što igra pruža (Ostale koje pamtim po tom a da nisu rpg-i jest Left Alive koji mi odmah pada na pamet. Neshvaćeno remek djelo moderne kulture igara. Igra koja je pala pod kritikama cijele publike, osobno igra koja je lako mogla definirati žanr da je od strane developera bila ispoliranija, slažem se, ali i ovako smatram da je igra iznad prosječna ako joj se da prilika i shvati što zapravo jest. Ista stvar je bila sa The Last Remnant. Igra je briljantna, osobno lako bi ju mogao svrstati u top 10 igri svih vremena, a opet je pala po kritikama.) Ne volim istraživanje u igrama i najviše preferiram linearne igre, ali Stellar Blade me uvukao naracijom, likovima, sadržajem.
Combat je besprijekoran, mix akcije i taktiziranja u letu. Melee, long range, abilitiji, skillovi. Četerdesetak različitih tipova neprijatelja, na desetke bosseva. Dinamična, fluidna, ne kažem da Automate nije, baš naprotiv, ali Stellar Blade je po mom mišljenju to napravio bolje.
Daleko od tog da mi je Automata loša. Nije, igra je vrhunska, pričom, likovima, svijetom dapače, ali kad bi birao dao bi prednost Stellar Bladeu.