Nakon 27 sati završio sam i ovo. Iskreno, satnica mi je mogla biti veća da sam sve misije i u Great Desert riješio ali mi se iskreno nije dalo pa sam nastavio ganjati priču stime da sam do tog dijela baš sve riješio. Osobno sam zadovoljan sa većinom što sam odigrao pa eto malo mojih dojmova.
Priča
Iako počne skroz normalno iskreno dosadnjikavo, vrlo lako i brzo se rasplete do te mjere gdje je bilo momenata gdje sam zbilja ostao ugodno iznenađen. Glavnih likova nema nešto pretjerano puno ali su lijepo okarakterizirani sa dobrim engleskim voice actingom. Doduše čim se dođe u glavni grad Xion se sve otvori u obliku side questova koje ima na šake i kape u rasponu od običnih fetch questova pa sve do boss borbi. Sami “glavni” side questovi su jako dobro osmišljeni te daju zbilja dobre nagrade koje se iskreno ne isplati propustiti. Igra nažalost kao i mnoge barem po mom mišljenju pati od lošeg tempa u storytellingu u zadnjem dijelu igre gdje dođeš do točke gdje se sve svodi na jedan boss fight nakon drugog, ali sam kraj barem taj kojeg sam otključao koji je igrom slučajem pravi kraj je bio jako dobar i zadovoljavajuć sa dobrim temeljima za jedan jako dobar nastavak!
Gameplay/Combat
E tu se recimo mogu raspisati na šake i kape. Combat je sam po sebi na neki način jedan dobar combo između neke souls igre i klasične fast pacing Bayonetta/DMC tabačine i mogu reci da su sve pogodili točno kako spada. Mačevanje tj hack and slash je super odrađeno, parry sustav kad se usavrši bude iznimno koristan i praktički core dio gameplay-a koji služi em za obranu i em za punjenje beta skillova koji su podjeljeni u 4 kategorije i koji svi imaju neku korist tj specifični su po neprijatelju. Burst napade sam rijetko koristio ali eto, tu su da ih ima i dosta su moćni kao i Tachy mode koji me znao dosta često spasiti iz gabule! Naravno tu su još exo-spineovi, svakakvi trinketi za poboljšanje gameplay-a itd. Zapravo toliko toga ima što možeš koristiti da su ponekad boss borbe pre lagane što mi je jedna od rijetkih mana u ovoj igri, ali kad smo već kod toga boss borbe su zbilja odlične pogotovo pri kraju igre!
Drugi dio onoga što čini ovu igru posebnom je istraživanje i lokacije. Za naci ima zbilja puno toga i sve što nađeš čak i collectibeli imaju svoju svrhu pa čak i buff. Jedan od zanimljivijih dijelova igre je aspekt customizacije gdje ti svog lika modeliraš po svom ukusu sa raznim odjelima, frizurama i svime čime ne gdje takvih opcija ima na šake i kape što toplo pozdravljam jer mi sam dizajn glavnog lika nije nikako legao no nakon par izmjena tu i tamo sam defakto igrao sa 2B iz Automate tako da je sve oprošteno!
Glazba
Koliko sam skužio isti kompozer što je radio glazbu za Nier se ponovno javlja i ovdje što se jako brzo primjeti! Svaka scena je popraćena sa onom laganom Nier atmosferom koji daje neku svoju dozu bitersweet melankoličnosti u svijetu koji više nije. Da se razumijemo nije sve baš tako, imaš dijelova gdje je akcija brza i napeta gdje se promjeni tempo svega te dijelova igre gdje uopće nebi ni rekao da je to više ista igra, no sve u svemu i tu su baš dobro pogodili, iako je nažalost (??) Automata i dalje na vrhu po pitanju soundtracka!
Negativne stvari
Iskreno nema ih puno i vjerujem da sam možda u manjini po pitanju nekih stvari ali tipa evo combat do kraja igre mi ie bio dosta lagan gdje je bilo situacija da su me obični neprijatelji znali više ubijati nego bossevi. Malo varijacije ili neke sustave pasivnih debuffova ili buffova bi svakako dobro došlo.
Ima jedan dio igre gdje ti igra jasno naznačuje da je point of no return što smatram totalnom glupošću u modernim igrama. U mom slučaju sam malo izgorio od side questova i htio sam nastaviti s pričom no eto, nazad nema…
Ni koliko god loše ili dobro bilo, ja sam uživao u igri i radujem se nastavku. Za mene je ovo 8.5/10!