TITANXIS to i je jedna od genijalnih stvari u seriji. I nastavlja se skroz na onaj uvod u kojem lik objašnjava kako gljive mogu skroz izmijeniti kemiju u mozgu. I dok smo mi navikli da zombiji postanu lošije, manje zdravi, od gljiva bi actually nezdravi ljudi, s neurološkim problemima mogli postati zdraviji. Izlječio bi se Alzhemier npr. Ali bi zato osoba bila pod kontrolom gljive, što je zapravo scary as fuck.
U tom je cijela briljantnost tog izmijenjenog uvoda. Baš mi je sjelo skroz.
Evo, jučer sam odgledao ponovo na HBO Maxu i moram spomenuti još dvije stvari, sitnice koje su mi bolje u seriji nego u igri.
- kad Joel i Sarah sretnu vojnika, Joel kaže da je mala ozljeđena na gležnju, što vojnik prenosi u stožer i zato dobija odgovor shoot to kill
- Marlene koja objašnjava Ellie njihovu prošlost i daje joj do znanja koliko je bitna za cijelo čovječanstvo, te ju time priprema na ono što znamo da se trebalo dogoditi
Fale mi još neke sitnice koje su vjerojatno od nekog značenja, ali nisam prokljuvio:
- scena sa Sarom u školi gdje čuje sat i vidi svjetlucanje svijetla od ogrlice po svojoj bilježnici, nisam skužio the meaning
- zašto Sara u sobi, nakon što uzme sat i novac, promatra nožić