DEVELOPER: Square Enix, Acquire
IZDAVAČ: Square Enix
DATUM: 24.02.2023.
PLATFORME: PC, PS4, PS5, NS

24 dana kasnije
8 dana kasnije

Demo mi je tak tak… prejednostavno.

Simpatična igra, al nije me uvukla ni 5% ko, recimo, Rainbow Moon.

ThaUrban

Kolko znam, dolazi uz preordere. Bar ako je suditi po webu i mailu.

Htio sam da mi se svidi igra, al ne znam… nije mi to to.

Tuhy Ne znam što demo sve nudi no prvi dio ima sve i svašta raditi sa svakim likom a i priča nije loša. Koliko vidim po recenzijama dobro je prošla, ali demo za ovakve tipove igara su mi skroz bezveze pogotovo ako nisi odigrao prvi dio.

A može se izabrati bilo koji od likova, pa se započne s njihovim storyem.

Uglavnom, borba mi nije djelovala kao da treba ikakve taktike (vjerojatno treba kasnije), lutanje po mapi mi je bilo tak tak.

Bacim pogled još na recenzije, al kak sam i reko, nije me uvuklo ko Rainbow Moon koji je na kraju ispo remekdjelo. Možda je demo trebo bit na sredini igre, ne na početku. Možda samo krivi početni dojam.

Tuhy Ne znam što si igrao u demo no prvi dio je imao dosta mehanika te svaki lik je imao nešto svoje gdje se mogla lijepa sinergija napraviti. Drugi dio je navodno popravio masu toga što je falilo prvom i ljudi koji su igrali original koji je generalno dobro prihvaćen su generalno zadovoljni. Ako se ne varam Ranbow Moon je bio taktički RPG dok je ovaj na poteze tako da nemaju neke pre velike povezanosti osim što su obje igre RPG žanra i imaju kod school vibe.

Igrao i ja malo demo a ono cini se ok ali isto tako nije bas moj đir, nevolin puno likova i razlicitih prica. Jednog dana ako bude nestasica za igrati nesto mozda nabavim za sad nista.

Octopath je turn-based JRPG, ne znam kakve veze ima s Rainbow Moonom. Old skul pixel art podijeljen po pricama likova i vjerujem da se kao u prvom dijelu kasnije svi sastanu.

Gledao sam rece, igra je 90% slicna prvvom dijelu za koji imate FFA recu koju sam pisao. Fajt je klasika, nadji weaness, pumpaj napade i deri. Klasicno, meni je bio dobar. Navodno u drugom prica valja, tak da se bacam na to nakon Ishina. I fajt je sve samo ne jednostavan, pogotovo uz te boostove kad mozes 4 napada zrokat pa 3 turna ne djelujes. Ima i job sistem koji osobno volim.

Nema nikakve veze s Rainbowom, spominjem ga jer mi je stil borbe, grafički i world exploring više sjeo, a donekle me je Octopath podsjetil na njega.

Možda malo taj crtićasti stil i turn-based pristup, iako je Rainbow više taktički turn-based kao FF Tactics i slične igre (Vandal Hearts, Hoshigami, Growlanser). Ovo je više klasični turn-based uz job sistem, ali kužim što hoćeš reći.

Meni su super ove moderne pixel art igre, a još više volim kad ljepo nacrtaju sve, dobije neki poseban feel. Octopath je baš ono što su stare FF igre bile, uz neke preinake i čak neke fora mehanike kao to kad si boostaš napade i taktiziraš u kojem trenu otić u overload. Možda nije baš igra za kežual igrače, u nekim trenucima je prvi dio i meni bio malo smor, ali ljubav prema žanru me uvijek vuče. I čujem da je jako grindy, kao i prvi (osobno to volim).

19 dana kasnije

@Tuhy ako možeš samo pogledati, ima li još steelbookova uz igru ako se uzme?
        To mi je trenutno najveći poticaj da uzmem odmah 😃

2 mjeseci kasnije

Review | Octopath Traveler 2

Evo bio sam vrijedan jučer pa sam nakucao recu. Zadnje 2 igre po 100h skoro svaka, baš me okupiralo. Stvarno dobar turn-based JRPG, preporuka topla svim ljubiteljima žanra.

https://foggyproductions.com/reviews/fullreview/octopath-traveler-2

Sažetak:

"Turn-based lovers can again enjoy the beauty of job system and multiple combinations that will feed every lover of the genre. Don’t think much, find more free time to spend your 80 hours here."

85/100