kako sad to? kako to? prije su im pirati bili krivi za slabu prodaju. sad imaju denuvo sranje i opet prodaja ne ide. mozda pirati ipak nisu problem, tko bi rekao…
Ubisoft prolazi kroz teško razdoblje i otkazuje velike projekte, ali Assassin’s Creed Mirage je siguran
Kopiram s Forbesa:
A poor earnings report led to 13.79% stock drop, and it’s down 74.25% from a peak around five years back. Its market cap is down to just $2.57 billion Euros, a fractional amount compared to the $69 billion purchase of Activision Blizzard Microsoft is attempting to make. Even Bungie, a studio with literally a singular game, Destiny 2, was just bought by Sony for $3.5 billion.
Ne znam je li Bungie precijenjen ili se Ubisoft toliko srozao. Doduše, dok se sjetim za koju siću su prodani Tomb Raider ili Deus Ex, nisam iznenađen zapravo.
Taj Ubisoft mi se toliko zgadio nekad su mi bili jedni od drazi studija ali ovo je sad dno dna, spustili su standarde zadovoljni su sa prosjecnim i losim igrama milkaju IPijeve do zadnje kapi, sve im je na isti kalup. Tribaju ogromnu promjenu i podizanje standarda…
Nek ih sony kupi i dovede u red
Deadwalker Ubisoft najvjerojatnije osjeća posljedice korone i eksperimentiranja s uhodanim franšizama, samo što su ti eksperimenti korporativni, a ne kreativni. Iz takvih ekskurzija nastane jedan Breakpoint koji je odbacio sve dobro što je donio Wildlands. Kada se u to ukombinira stagnacija Far Cryja i lagana zasićenost Siegeom, Assassin's Creed ostaje jedina prava profitabilna franšiza.
Bilo bi lijepo vidjeti malo kreativne slobode s Tom Clancyjevim imenom. Ima toliko potencijala za ogromne i manje igre. Od singleplayer Rainbow Sixa koji bi svoj marketing komotno mogao graditi na kontroverznim temama, do taktičnijeg Ghost Recona koji se vraća Wildlandsu pa sve do nekih posve novih ideja. Uzme se Jack Ryan, iskoristi se tema Hladnog rata s obzirom da je rat sada i sveprisutna tematika i napravi se neki walking-sim koji naplate 30€. Stvarno se može svašta.
Pa nek izbace jos jedan Far Cry
Sony i PlayStation čeka ista sudbina kao Ubi. Ubisoft su ubile njihove F2P live service igre, a Sony se naveliko baca na iste. Na kraju će ih sve spasiti Microsoft kupnjom i bit će sve OK.