-Za kraj ove 2022. pokrećem ovu ludu temu na Silvestrovo kada su svi pod gasom manje više i buja sve i svašta a ja sam takav kroz cijelu godinu, 😆.
Prije svega meni je ovo vrlo zabavno u toj mjeri da i ozbiljno mogu takve stvari doživljavati i razmišljati o njima.
Mislim da je mnogima prerano govoriti o budućoj konzoli pa možda i meni jer ni ova momentalna još nije prodisala punim plućima ali će kroz nekih 5-6 godina možda i više taj PS6 izaći van iz Sonyjeve tvornice.
Kako će ona u konaćnici izgledati nemam pojma ali ja sam sebi svoju verziju napravio.
Meni je PS6 konzola već počela golicat maštu a ideja za temu proizašla je s početka ovog mjeseca. Golica mi maštu više nego kada je trebao izaći PlayStation 5.
Možda ćemo biti među rijetkima koji ćemo govoriti nešto više o PS6 (ako bude volje za to sa vaše strane) i imati zasebnu temu.
Nešto sličnog sam razmišljao još davnih godina kod PS1 kada je bio na odlasku a tek najavljivan PS2 pa bih crtao i zamišljao kako bi trebala izgledati ta buduća konzola.
Bila je pljunuta PS1 samo je pisalo PS2 😆, ma šalim se ali nije niti daleko od istine. U toj nekoj mojoj verziji i dalje bi se disk umetao ispod poklopca, hardver bi bio jači naravno, poboljšao bih materijale i štošta još.
Dizajn bi bio moderniji i ne bi puno kemijal oko izgleda jer stvarni PS2 ne liči nimalo na PS1 i kao da ga je proizveo drugi proizvođač.
-Sad da se osvrnem na ovu temu. Otvorio bih je i prije ali 3D model konzole nije bio gotov da zaokružim i upotpunim ovu temu. Model sam radio malo. pomalo tijekom ovog mjeseca.
Ova tema bi trebala biti više ne kao službena najava ili tema za next PS konzolu koja će jednom i stići već dokle seže naša mašta i kako želimo da Sony gaming izgleda u budućnosti.
Mašta u granicama mogućeg i normalnog. Kao što rekoh tema bi poslužila i za rumore, šuškanja i ne bi bila samo o PS6 konzoli već i o budućem Sony gaming poslovanju.
Dakle što biste promjenili kod Sonyja, što biste voljeli da Sony uvede ili izbaci i na kraju kako bi izgledala po vama ta PS6 konzola.
Ja ću prvi napisati što bih volio da Sony uvede a to bi bila barem jedna do tri besplatne full game za početak mogu stare igre (bez da morate imat aktivnu PS+ pretplatu) kroz 1 mjesec.
Zatim bih volio da Sony i dalje omogućuje na toj novoj konzoli igranje prije svega svih originalnih prethodno izašlih PS igara, naravno dajem prednost uz originalni CD, DVD i BD čak i sa dlanovnih konzola.
Tu bi piratluk vjerojatno došao do izražaja i ja bih se tome veselio kad bih ubacio u novu plejku neku staru nikad igranu igru sa PS2, PS3 ili PS4 pa i PS5 a da ju ne moram kupiti.
To bi značilo i da bi se igre mogle pokretati sa fizičkog medija iako pomalo sumnjam da će buduća konzola biti isporučena sa optičkom jedinicom ali ipak bih to volio i nadam se da bude tako.
Onda bih volio da Sony sa dolaskom PS6 uvede da se mogu igrati apsolutno sve novije igre sa svih konkurentskih konzola uz neku simboličnu naknadu jer to je moguće i izvedivo.
Kao kad na bankomatu podižete novce iz svoje matične banke na banokmatu druge uz neku naknadu. Tada bi prestali konzolaški ratovi i ne bi bilo niti monopola. Jedna igrača video konzola za sve igre a takvu praksu bi pratili i konkurencija te bi proizveli univerzalnu igraču konzolu.
E sada bi bilo malo teže izvesti da se mogu igrati i starije igre sa drugih konzola iako je izvedivo i to. Tu bi Sony morao puno toga integrirati i prilagođavati te potpisivati ugovore sa konkurentnim proizvođačima.
I za kraj kako ja vidim PS6 konzolu. Ovako, dizajnersku inspiraciju sam crpio pomalo od svih prethodnih PS-a. Uzeo sam od svake ponešto a za konkretan izgled konzole bila mi je inspiracija spuštene wc daske. 😆 ali nije zajebancija!
Zašto WC daska, zato što simbolizira, svakodnevnost, dugotrajnost, sjedenje i bez koje ne možete u današnje vrijeme što bi jednom gameru bilo dovoljno i poticajno za dugotrajno gejmanje. Kruha i igara. U Blenderu sam napravio to što vidite.
Gamepad koncept sam pruzeo najviše od PS5.
Sve bi sadržavao što i trenutni PS5 gamepad samo daleko sofisticiraniji nazovimo ga DualSense Edge 2. Kutija u kojoj bi se konzola isporučivala nije ništa posebno, slična ostalim ali eto tu je i ona za fotosejšn. Kompletan bundle sadržaj kao u stvarnosti.
Boje koje bi krasile novu konzolu bile bi u crno-bijelo, sivo-srebrnim nijansama, materijali neka kombinacija gumiplastike i metalnih legura.
Većim djelom površina konzole je u svijetlo sivoj boji slično kao što je bio i otac svih PS-a samo možda tamnija nijansa, bolji sivonja. Glossy dio gornjeg kućišta koje osvjetljava u RGB bojama po želji kao light show.
Još da se vratim samoj konzoli. Konzola bi se isporučivala apsolutno prazna kao kad kupite ili slažete novo računalo bez OS-a.
Dakle 5 terabajtni interni SSD neformatiran. Uz konzolu nalazio bi se instalacijski disk sa operativnim sistemom kojeg bi morali sami instalirati uz upute sa BIOS-a. OS je na bazi Linux-a.
Dakle na tu konzolu bi se mogla instalirati svaka igra. Unutrašnji hardver detaljno nisam naveo jer toliko nisam maštovit niti me ne zanima toliko kako i što, samo koncept i dizajn, uglavnom je unutra sve ispred svog vremena naj naj i baj, baj.
I sve računalne igre po defaultu bi se mogle pokretati na PS6. PS6 bi bio više kao mini računalo nego kao konzola, osim izgledom a njezin generacijski vijek trajanja do kupnje nove konzole zbog nemogučnosti daljnjeg upgradea hardvera bi zato duplo trajao, oko 12 g.
Tijekom tih 12 g. mogli bismo upgrejdati samo RAM i procesor da možemo igrati novije i zahtjevnije igre možda na smanjenim postavkama ali bi i dalje igrali a grafičku ne i ona bi limitirala generacijski vijek kako bi grafička tehnologija toliko uznapredovala.
Mislim da sam sve napisao što bih volio u Sonyju, ma to su sitnice za svemogući Sony.
Trebao bih mu taj koncept predložiti tj. Sonyju i sve što sam napisao i poslati ga kao djedu Mrazu i mislim da bih odmah to hitili u smeće kad bi pročitali koliko dugo bi konzola trajala do sljedeće. Nema baš neke zarade.
-Sada ako vam nije neki problem napišite i vi svoje želje kako bi Sony trebao dalje, kako bi izgledala PS6 konzola?
I ako vam se da i imate volju, neobavezno nacrtajte svoju PS6 konzolu, može i kao sprdancija, na vama je.
Iako bih više volio ozbiljniji dizajnerski koncept ili pak na kompu napravite crtež ili čak ako znate minimalno modelirat u nekom programu pa podjelite ovdje da se ako ništa drugo malo nasmijemo i zabavimo jer vrijeme zabave tek počinje i drugo nam ništa ne preostaje. To bi bilo sve za sad od mene u ovoj temi.
NAZIV PROIZVODA: PlayStation 6
TIP PROIZVODA: Kućna igrača video konzola
PROIZVOĐAČ: Sony Interactive Entertainment
DATUM IZLASKA: N/A