Neznam jel do Sonya, guerrille ili do drugih devova. Al stvarno bi volio vise igri vidit u ovom engineu. Igre izgledaju nevjerovatno dobro a performance su fenomenalne, ja mislim da mi nije dropa niti jedan frame u 40ak sati.
Sta se tice igre dosao sam do 14 epizode, vizualno i prezentscija igre su vrhunski, pricu je lakse za pratit nego u prvom.Iako ima par stvari u writingu koje su u rangu “somehow Palpatine returned” iz StarWarsa
Sta se tice gameplaya neslazem se sa kriticarima da je ovo bolje od DS1, imam filing da je Kojima slusao kriticare prve igre i isao njima udovoljit i stim direkt nastetio nastavku. Ova igra mi je dokaz da nevalja slusat “fanove” i sl. nego radit ono sta zelis i pratit svoju viziju.Stvarno mislim da ovo nije igra koju je on tio napravit. A to je cak i u jednom interviewu i doneklen potvrdio.
Kako bi udovoljio masi, odlucio je pojacat akcijske elemente igre i smanjit survival dio.Sjecam se u prvom djelu da si morao pazit na resurse, da si trebao koristit sve alate koje ti igra nudi da dodes na cilj. Da gradevine drugih igraca su nekad bili ko od boga poslana pomoc u teskoj situaciji. Izbjegavanje combata protiv ljudi, ako dode do kombata pazit da ih neubijes. Dio sa BTevima je bio kao neki horor, di sam kruzio i isao skroz u stealth mode da izbjegnes opsasnost.
Toga prakticki nema u ovoj igri, jer imam previse resursa, previse metaka, kombat je prelagan, stealth nema smisla jer 99% oruzija ima nonleathel metke i jednostavno dodes i cili kamp izbijes sa assaultom.BT-eva prakticki nema u igri ali i kad naletis na njih, ubijes ih sa istim assaultom… Online share sistem je ocito pojacan, jer na sve strane ima generatora i sl. dosta cesta vec popravljeno. Vozila prakticki neunistiva i imaju previse baterije tako da 90% isporuka obavljas vozilima. U 40h mislim da nisam postavio 2 skale i zabio 2-3 ropea.Meni je DS1 posebna igra i definitivno nije bila za svakog. Sta se tice gameplaya miljama ispred ovoga.Da sam znao da je ovako krenuo bi na hard i u offline modeu. Al smatram da to nije rijesenje jer si imao formulu u orvoj igri.
Opet uz svu ovu kritiku i shift gameplaya uzivam u igri, samo mi je zao sta se naslonio vise na akcijski dio.