• Offtopic
  • Chat GPT/Copilot/Gemini - AI diskusija

Na ChatGPT se treba gledati kao alat koji olakšava rad, no isti ne preuzima. Vidim da ga ljudi u struci koriste kako bi generirali čitave komponente u nekom programskom jeziku, no to je poprilično loš pristup radu jer taj kod nužno ne odgovara principima kvalitetnog programiranja niti garantira ispravnost rada van nekog vizualnog rezultata koji na prvi pogled izgleda točno.

Svakako je impresivna tehnologija koja postavlja zanimljive temelje za daljnji razvoj, no ChatGPT i dalje uči od ljudi. Ljudima ne vjerujem. Ha-Ha-Ha

Deadwalker mislim na guglanje tipa koje se ne svodi na istraživanje aktualnih informacija. Piše mi aplikacije i skripte, kad ga pitam kako nešto napravit u Adobeu odgovori mi korak po korak bez bullshita, kad treba nešto pronaći u Windowsima, piše mi komande za terminal, SQL itd

Što se tiče FFA konkretno, ne piše mi ništa niti će mi pisat. Na početku tjedna mu pošaljem sažetak čitanosti, ukaže mi što prolazi, nove trendove, ono što griješim itd. Općenito kompletno analizira praktički bilo što mu pošalješ. Ako se nastavit razvijat (on ili bilo koji drugi) u smjeru osobnog asistenta kojeg možeš povezat s različitim alatima, bit će fantastičan

Fenix za takve stvari je super, ne osporavam, ovisi zapravo dosta i čime se baviš. No ljudi kakvi jesu u svojoj srži, umjesto da to koriste kao alat koji ti ubrzava procese oko određenih dijelova posla, vrlo brzo će početi prepuštati kompletan posao AI-u, bez da provjeravanju što je isti generirao zapravo. Već vidim da će u mojoj branši za low tier pakete AI preuzeti kompletan content generation (jer se trenutno valjda svakog tjedna izbaci jedno 100-ak AI text generation toolova) pa samo čekam dok to tražilice počnu deindeksirati kao spam content pa će se opet svi čuditi ko pura dreku. Skužit će se to i u kvaliteti programskog koda, odnosno, zabrinuo bih se da sam vlasnik stack overflowa 😃

Deadwalker

Ne treba brinut za sad, bilo koji kompleksniji kod koji pokuša proizvest je nefunkcionalan, a vjerujem da će i bit još neko vrijeme. Čovjeku je često teško shvatit šta korisnik želi pa kako ne bi bilo ai-u. Super je za generirat okvir koda, ali moraš ručno doradit, prilagodit i provjerit sve šta ti da.

Problem je što taj kod koji dobiješ nikako ne može emulirati raspravu koja te puno nauči i potencijalno uputi na drukčiji tok misli koji dobiješ u komentarima Stack Overflowa.

Mislim da me najviše brine zbog toga što sam netko tko voli detaljno provjeriti valjanost informacije koju tražim, a ovako naslijepo vjerujem da je ChatGPT odabrao najbolje rješenje.

Izgleda da su ga baš danas hakirali ili nešto. Ljudima su se prikazivali tuđi razgovori, sve s nekom propagantom ili tako nešto.

Odlično

Fenix sve s nekom propagantom

Jebeni ChatLGPT

5 dana kasnije

Meni je u ova dva tjedna koliko imam Plus skoro pa kompletno promijenilo način na koji koristim internet. Makar, nije to zbog Plusa, jer GPT4 je još uvijek dosta spor i broj odgovora je ograničen, a pluginove još nisam dobio, pa većinom koristim 3.5 koji nije toliko napredniji od 3 (ali je brži).

Mislim da je ovo što se tiče privatnosti izdrkavanje, ali slažem se da bi na neki način to sve trebalo iskontrolirati. Ali ne politički.

5 dana kasnije

Nije usko vezano uz chatGPT, ali je uz AI koji je sudjelovao u kreaciji ovog kratkog filma