• Offtopic
  • Chat GPT/Copilot/Gemini - AI diskusija

Fenix
Vratija se. Baš me zanima kako ga to koristiš da si već ovisan o njemu.

Mislim meni dobro dođe za posal, pisanje opisa i pomoć s mailovima ponekad, pa evo npr prije 2 dana za tumačenje krvnih nalaza i prilagodba režima vježbanja na nove sprave, dobro dođe i ka polazišna točka za planiranje putovanja.

Bude takvih situacija ali sve je to povremeno. I još tako za zajebanciju, ima milijun načina na koji se može zabavit s ovim. Korisno ali zasad nije baš da se ne mogu zamislit bez njega.

Zeznuta era dolazi…tehnologija je sve veci dvosjekli mač…

Shooter Vratija se. Baš me zanima kako ga to koristiš da si već ovisan o njemu.

Najvise za posao. Email ne saljem ako ne prodje kroz njega. Ako mi treba nesto na brzinu iskonfigurirat, provjerit kod, debugirat, terminal komande, ideje itd. 20 eura mj se isplati

Nažalost tekstove za portal na HR još uvijek ne može pisat, to baš loše/robotski radi

Ja ga koristim tak bezveze, katkad za blender da mi ispiše skriptu ili poneki savjet kak dobit neku tekstura ali opet to mogu i na yt pronaći ali eto ovak imaš filing kao da iza stoji neki pametni čovjek koji kuži puno toga i od silnih informacija kao ovi u potjeri baš i nisu preveč pametni, hehe!

Fenix Nažalost tekstove za portal na HR još uvijek ne može pisat, to baš loše/robotski radi

Moguće ali možda je i stvar prompta ako se nisi već malo igra s tim: više opisa stila i primjera (daj mu link drugih FFA tekstova ili ako ih imaš pohranjene negdi u PDF/wordu pa da prati njihov stil. Meni je za opise nekretnina trebalo neko vrime da izvučem max iz njega i sad mi dosta ubrza proces.

Fenix Najvise za posao. Email ne saljem ako ne prodje kroz njega. Ako mi treba nesto na brzinu iskonfigurirat, provjerit kod, debugirat, terminal komande, ideje itd. 20 eura mj se isplati

Apsolutno, no generalno, ne mogu se oteti ovom dojmu:

GPT-4o je postao dostupan i onima bez pretplate.

Pitanje, najbolji AI za čitanje i prijevod skeniranog PDF-a? Kupili smo neku plazmu za rezanje, uputstva 200 strana na francuskom. :/

Neki update stiga na chatgpt3, upravo zamjetih. Dok daje odgovor veli da čita i pregledava web i prema tome daje odgovor ili neki tekstualni primjer. No nisam ovde doša da velim da sam primjetil novosti😆 već koji je top 10 videoigara svih vremena po njemu a ovo mu je ažurirana lista koja se sa vremenom mjenja.

1.The Legend of Zelda: Breath of the Wild (sasvim očekivano)

2.The Last of Us 😘

3.The Witcher 3: Wild Hunt

4.Read Dead Redemption 2

5.Super Mario 64 (očekivao sam ga na višoj poziciji)

6.Half-Life 2 (ili kak ja velim hajlajf cvaj)

7.Tetris (otac videoigara)

8.Minecraft (po meni se nebi našel nit u top cvancih al ajd ljudi su ludi za majnkraftom pa neka je)

9.Dark Souls

10.Grand Theft Auto 5

Kako on veli to su igre priznavane zbog svog uticaja, kvaliteta i dugotrajne popularnosti što je ravno logističkoj procjeni.

Sve u svemu ChatGPT je pravi diplomata uzeo igre sa svih platformi i vremenskih razdoblja da se nikom ne zamjeri toliko.

TITANXIS

Chat GPT kao aplikacija je odlican alat za neko brže pretraživanje informacija, kod odgovara ima kratki uvod, informacije i zakljucak.

25 dana kasnije

Ne znam u koju temu, pa odlučio ovdje jer mi je nekako iritantno prikladno. Čisto ako vas zanima u kojem smjeru ide AI i novinarstvo, Daily Mail izbacuje AI članke koje više nitko ni ne čekira

Izbacili članak u kojem je stroj uzeo lyricse iz parodijske pjesme koju je snimila za jedan skeč, članak objavljen kao nešto što se stvarno dogodilo

Bit će odvjetnika

8 dana kasnije

Interesantan tehnološki smjer, balans ce svakako biti potreban.

25 dana kasnije

herc balon koji će se kad tad ispuhat

Btw kod nas je došao na CGPT advanced voice. Isprobao sam, baš impresivno, najbliže što je došlo normalnom pričanju s robotom dosad

24 dana kasnije

Ako niste probajte preko google chroma gemini, samo u adress baru napišete @gemini i dalje pišete upit.

Koliko sam ja isprobao daje bolje i sažetije odgovore od chatgpt-a čemu se i nisam nadao.

doctorfreak

Probao upisati upit tako gore i bacilo me na Gemini stranicu što mi je prvi minus. Drugo, ajde rekoh probat ću pa stisnem na "Try Gemini" i piše da je nešto pošlo po zlu da probam kasnije.

Dobri stari Chat GPT.

21 dana kasnije

Fenix

Što se mene tiče, ja nisam za to, tj nisam za to da se konačni rezultat u poptunosti prepusti AI. Volim sve napraviti sam tako da imam potpunu kontolru nad projektom (layerima). Jedino za što bih koristio AI je:

i slično.

Ali, da mi diktira konačan rezultat - nikako!

herc super alat, ali posebno u fotografiji mi se gubi ta neka romantika. Sad za prazni trg uključiš AI i za sekundu imaš rezultat, a nekad si morao doći cik u zoru ili cijeli dan čekat taj trenutak. Fotografija je vrijedila i značila više.

Baš me zanima što će @Dark_Indigo reći

Fenix

A čuj, za ovo što ja radim ovo, je idealno! Budući da se ugl bavim izradom covera i još svačeg nečeg, i sad netko želi nešto apokaliptično i bez ljudi, ovo je i više nego idelano. Ali, što se tiče baš baš fotografije, to da, kao što si napisao.

Ugl:

Ja sam isprobavao Microsoft Designer. 15 promptova dnevno džabe je čist ok, samo što ne dopušta imena brandova i osoba nekad ili depikciju oružja. Ali nekad to što kreira mi daje dobre ideje kojih se sam nebi nikad sjetio.

herc

Ja bih te ljude brisao uz pomoć clone stamp tool u PS-u. Tako još uvijek radim. Odnosno okolne piksele bih umnožavao prema pikselima koje ne želim i tako bi ljudi na trgu nestajali jedan po jedan. Njegov instant removal u mojoj verziji PS-a nije uvijek baš za svaku scenu jer zbrčka piksele pogotovo ako okolo ima puno detalja u raznim kontrastima. Imam stariju verziju fotošopa CS6 i zato. Nove verzije odrađuju taj posao sasvim solidno.

To nešto slično radi i PSSR.

6 dana kasnije

Taj video me podsjetil pak na ovu scenu iz SW-a

mjesec kasnije

Dobio od Magente (Austrijski T-Mobile) besplatno godinu dana Pro pretplatu na Perplexity koji radi fenomenalno dobro te još uz to daje konkretne izvore gdje je tu informaciju našao. Čak ima uvid u trenutne i nadolazeće evente tipa današnji prosvjed.