Kalkulacije enkripcije rade probleme performansama? Možda na tosteru, a ne na današnjim gaming PCevima
navodno, nisam puno cital jer nemam vremena tako da nebi bilo, denuvo zna zajebavat jedan dio pc-eva
kao recimo kak je neko igro arkham knight bez problema a neki nisu mogli 5min igrat bez rusenja il dropanja fps-a
relativno je, al neki developeri su objavili kako denuvo moze stvarat probleme dok su neki inzenjeri izasli sa istom pricom kako nebi "studio" to tvrdio jel
kolko je tocno neznam al da jedno 10% moze smanjit fps u najgorem slucaju? te prouzrokovat stuttering u igrama
Solid Snake
lijepo postovi i eto od mene sto mislim
3 grupe postoje
-oni koji ce skinut i nikad kupit
-oni koji ce skinut i kupit
-oni koji ce kupit ovak i onak cim izade
-prva grupa piratizirala il ne kune nece nikad dat za odredenu igru
-druga grupa ako im se svidi kupit ce
moj primjer skinul sam starcraft 2 a fan sam toga, toliko nisam bio siguran dal bu opravdal hype i dal bu fakat dobar, preso kampanju na piratu i kupio igru, isto to vrijedi za witchera 1 i 2, mass effect, metro, stalker, iako priznam nisam skinul valkyria chronicles ali dobio sam vjerodostojnu informaciju i vidio dovoljno igre da mi se svidlo ali naravno takvi ako skinu igru i ona ne radi kako spada, nije ono sto su ocekivali, nema dovoljno contenta ili koji god razlog bio i ne kupe igru? nije bitno jer nista nije izgubljeno ali veliki dio ljudi ce kupit
primjer je dragons dogma koja je leakana tjedan dana ranije i vidi vraga top seller na steamu 2 tjedna za redom i to broj 1
izmedu 1 i 3 skupine igraca, oni koji nikad nebi dali kune i oni koji ce kupit igru vise se moze izgubit sa DRM-om nego dobit pogotovo kada je lakse crackat igru nego se spajat na servere il cekat da drm odradi svoje
isto kak makar imam doma originalne filmove neke nikad ih nekoristim, rade skinem film, zasto ak sam ga kupil? reklame, nema 20min reklama koje nemozes skippat
ali zato u situaciji kada nema pirata iskljucuje se ona sansa da ce neki od pirata kupit i ustvari se u tome gube prodani primjerci
a jos jedna stvar je kada ja nemogu instalirat i aktivirat igru koju imam preko 10 godina jer serveri nepostoje i install sa disca moram crackat kako bi radilo
jesam li ja opet najvece zlo na svijetu? naravno da jesam u njihovim ocima
moram nadodat kako igre koje su cenzurirane ili zakljucane na regiju su po meni jako losa stvar i u tom slucaju se vise isplati piratizirat nego kupit, kaj idemo gledat filmove od tarantina gdje je sve nepodobno za osobe mlade od 12 izrezano te nema krvi?
mene veseli kada nece moc okrivit pirate za neuspjeh svojih nedoradenih proizvoda te shvate kako bi umjesto marketinga i denuva bilo prakticnije ulozit novce i vrijeme u samu igru
evo jedan odlican citat od gabena
piratstvo je problem servisa
smatram da bi digitalne igre trebale bit jeftinije ali nisu zbog vise faktora, kako retail prodaje pa nadalje i kako regionalne cijene opet nisu dobre jer mi realno siromasni ovisimo o valutama koje su po 10x jace od nase sto cesto ispada kako placamo debelo vise ovisno o mjesecu