Ipak su rumori bili točni. Izlazi remake Silent Hill 2 za PS5 i PC.

Da se mene pita prvo bi napravio remake jednice pa tek onda dvojke..Dvojka mi je najbolja igra iz serijala.

Trailer mi se sviđa i presretan sam da je Akira Yamaoka opet tu. Jedino mi malo fali tog Japanskog toucha iliti boleštine. Ali ako me pamćenje dobro služi SH2 je najmanje bolestan od prve četiri igre. Rekao bi da je SH 3 bio najstrašniji.

• FFA +1

Svakako se slažem s tim da treba prvo remakeati original, ako već moraju. Sasvim logično bi bilo s obzirom da je startao serijal, ali i zato jer bi vizualna razlika bila daleko primjetnija.

Razvijači rimejka bi ju najrađe stavili u fp vizual ali ne smiju. I kaj je tak napredna grafika da se nemože to na četvorci vrtit? Konami, aj bok onda!

Sve super, ali gdje je PS4 verzija? Ako može RE4 Remake može i SH2.

8 mjeseci kasnije

https://www.engadget.com/bloober-team-is-done-making-psychological-horror-games-163039512.html

Layers of Fear was Bloober Team’s final psychological horror game. The studio didn’t advertise this fact, but behind the scenes, a switch flipped weeks ago: When the remastered and expanded Layers of Fear collection came out on June 15th, it marked the end of a phase that was known internally as Bloober Team 2.0.

“This year is like closing the era of making psychological horror games,” studio co-founder Piotr Babieno told Engadget. “Right now we are going into Bloober Team 3.0, making mass-market horror.”

Bloober is not abandoning horror as a whole, but it is shifting focus.

“We decided that our next titles should be much more mass-market oriented,”

Silent Hill 2 will be the public’s first taste of Bloober’s redirection

Točno ono šta su fanovi željeli čut za remake. Nadam se da ćemo moć pokupit prsten koji nam daje auto dodge i bandanu za beskrajno metaka.

sanzo

Mislim da mi je pametnije da još koji put odigram Enhanced edition, nego da čekam ovo.

herc

Tužno, ali svaki put kad vidim neku novu vijest za igru, očekivanja mi se malo spuste.

17 dana kasnije
      10 mjeseci kasnije

meni ovo nažalost ne sluti na dobro. nekako mi se izgubila ona "estetika zla" koja je krasila original, likovi su mi čudni i atmosfera je drugačija skroz… znam ja da nije moguće reproducirati dvojku 1/1, ali nekako bi poanta rimejka trebala biti da se očuva duh izvornika u novom ruhu, što mi se čini da oni ovdje nisu uspjeli. kao velikom fanu serijala, a posebno dvojke, jako mi je žao, ali ovo me najviše podsjeća na homecoming u kojem su ljudi koji uopće ne razumiju bit silent hilla pokušali reproducirati sve bitne elemente serijala i pritom spektakularno promašili poantu.

Gameplay od 15 minuta uopće ne izgleda loše. Ne znam za vas ali meni se sviđa viđeno.

Na yt komentarima ima masu hejta. Mislim da danas ljudi malo pretjeruju sa hateom svega i svačega. Priznajem da onaj combat video nije bio baš pogođen. Ali ovaj novi video i pogotovo gameplay baš imaju vibe i atmosferu.

Magla je predivna btw.

Također. Samo ne znam imam li muda opet sve prolaziti. 😁

Meni jedino onaj health bar izgleda kao da je netko radio igru za mobitel, baš off. Mogao se puno ljepši efekt staviti da dočara low health, recimo graining ili blur neki, sve osim ovog. Kakva će bit igra kad izađe, bumo vidli.

fox

Slažem se sa tobom Teško je i zadržat duh i ugođaj originala jer kada to ideš stavit u nove piksele drugih boja i nijansi, te stavit novi zvuk nad nekadašnjim šašavim zvukom trčajućeg Jamesa koji je zvučao kao da nekog po kosmatoj guzi šlataš koji je tad pridonio jezi, tada ili totalno fejlaš ili pogodiš ko čorava koka. Onima koji nikad nisu igrali original svakako će remake biti pravi pogodak.

Jednom kada za recimo 20 g izađe remake ovog remakea pa će sadašnjim igračima koji prvi put se susreću sa SH2 taj rimejk rimejka će im možda biti drugačiji, 😆

fox rimejka trebala biti da se očuva duh izvornika u novom ruhu, što mi se čini da oni ovdje nisu uspjeli.

Upravo to! Ja bih rekao da je to gotovo nemoguće. Jedino i isključivo jedino da se Team Silent opet okupi. SH2 je daleko više od grafike i ostalih stvari.

Jedino čemu se stvarno veselim je soundtrack.

3 mjeseci kasnije

Izašao je novi trailer i ful mi se sviđa. Bilo bi super da sve ispadne top i da onda dobijeno remake jedinice.

Bogmeč mi se ne igraju više takve igre. Ako bude sjebana ko original, onda fala lepa a nadam se da bude i to sa boljim i iskrenijim vizualom tim gorje.

Nemam više živaca za takvo nešto. Samo kad čujem tu jebenu zlokobnu sirenu pomislim da je napad s desna i malo mi fali da ne odjurim u sklonište.

Budem već na yubitubiju pratil druge kak se mrcvare.