- Uređivano
Ja ću ko Laki iz Noćne more: Ko je taj?
Ja sam otvorio Pandorinu kutiju i pogledao jos par bisera doticne.
Meni je fascinantno s kojim uvjerenjem ona ove price prica.
Jel ona užasan troler ili samo ima neizlječivih mentalnih problema?
Jedna prigodna
Musk je osoba. Sigurno ima hrpetinu mana i vrlina isto ko i mi svi.
Pokazuje narcisoidne crte ličnosti, čak u većem omjeru od već defaultne američke narcisoidnosti, nema baš filter za svoje fore i tvitove…
Ali isto tako poštujem apsolutno sve kaj radi sa Space Xom pa i Teslom i to je sve vrlo pozitivno u kontrastu na ono kaj rade ostali multimilijarderi i sad nitpickat svaki drek kaj on radi mi je jadno.
Puno više pozitivnih stvari vidim kod njevovog rada nego negativnih. Lik je autist, radi jako velike stvari, ima poprilično logične i zdrave razloge iza toga, a ima probleme kao svi mi.
Ja na njegovom mjestu ne bi zazirao u politiku, ali ja nisam na njegovom mjestu i on ima svoje stavove na koje ima svoje pravo, a ako netko odluči njegovim rječima dati veće značenje samo zato što su njegove, onda je to problem osobe koja nije naučila razmišljat svojom glavom, a ne Muskov problem.
Radi se o čovjeku koji ima puno love i koji je spreman riskirat lovu, tko je pogledao pokoji dokumentarac znat će o ćemu pričam, nije on nikakav lumen niti natprosječan čovjek, nego jednostavno čovjek sa lovom, tako i plaća znanstvenike i sve oko sebe….Izgradio je ugled i potpisao ugovor sa NASA-om, samo mu je nebo granica, a više ni je ni to, prije bi reko naša galaksija mu je granica sada.
E moj Elone…
Pratim malo ovih dana i već mi je pomalo smiješno kako, nazovi ih tako - stručnjaci prognoziraju gašenje Twittera. I to ne za par godina, već za par dana ili tjedana. Kao, neće imati tko održavati servere itd.
75% preostale radne snage napušta firmu. To su ljudi koji se ne mogu samo tako zamijeniti. Treba ih uvesti u infrastrukturu, kod, općenito kako stvari funkcioniraju, a to će biti toliko teže sada kada nema ljudi koji mogu prenijeti to znanje.
Da ne govorim da je ovaj kreten naredio gašenje mikroservisa za 2FA pa se ljudi nisu mogli uopće ulogirati ako imaju 2FA uključen. Dovoljan je jedan idiot s dovoljno novca da destabilizira jednu od najutjecajnijih platformi na svijetu.
Dobra stvar je što bi bilo jako lijepo da Meta nastavi propadati, Twitter se ugasi, a TikTok zabrani u SAD-u. Pa nek fino društvene mreže općenito odu kvragu. Nek se ljudi vrate na forume. Ljepše je.
Pratim i ja, i mogu reći da moraš imati mazohizam ko dijagnozu da ostaneš radnik Twittera.
Lik traži od radnika 80-osatni radni tjedan.
Doslovno traži mu daš svoj život.
Nazovi ih tako stručnjaci samo gledaju što genij Musk radi.
U 3 tjedna - preplatio Twitter najmanje četiri puta s lovom koju nema pa za zajmove stavio kolateral dionice Tesle koje su također istovremeno tankirale. Otpustio prvi dan 50% ljudi i na platformi čija je najveća vrijednost golemi broj javnih ljudi koja radi free content za nju odlučio uvaliti im preplatu. Urnebesno iz nekoliko razloga, ponajviše jer mu ekipa sigurno neće plaćati da mu radi besplatni sadržaj, jer sve socijalne mreže su free prvo i osnovno s pravne strane - korisnici mogu pisat boleštine kakve žele, oni nisu odgovorni za to, ali uvođenjem pretplate stvari se pravo mijenjaju i jer je verifikacija bilo sredstvo identifikacije, znalo se točno tko piše iza tog profila i odgovara za svoje riječi, a s druge strane i korisnici su imali zaštitu od scammera i oponašanja identiteta.
Koliko je pretplata dobro prošla vidimo po tome da su ljudi s parody accountovima uspijeli napraviti multimilijunske štete brendovima i pretplata ukinuta za 3 dana.
U 3 tjedna je izgubio 95% oglašivača, godišnji prihodi twittera od oglasa su oko 80%, jer je otpustio 100% ljudi u moderaciji pa više ne postoji nikakva brend sigurnost, nijedna tvrtka ne želi da ispod njihovih oglasa ili postova budu samo bolestine u komentarima.
Prije 2 dana je poslao mail svim preostalim zaposlenima da se dalje ide samo hardcore mode, dugi radni sati, velika žrtva, blabla njegovo sranje i da ljudi imaju do 5 popodne da odgovore inače su otpušteni - preko 75% njih ga je odjebalo pa je jučer u noći ukinuo pristup svima, ljudi koji su bili u zgradi twittera doslovno nisu mogli van.
U zadnja 3 tjedna je otpustio cijeli HR, Legal, sve pravne službe i konzultante - twitter je live u cijelom svijetu, za svaku državu moraš imati pravni dio jer svi imaju druge zakone, postojao je ogromni odjel koji je samo radio na tome da se borio protiv režima na sudovima ( Iran, Kina..….) koji su konstantno zahtjevali da twitter preda njima sve info o korisnicima iz tih država. Tog sad vise ničeg nema i što će biti s privatnim podacima je veliko pitanje. Kina je posebna priča jer je vlasnik zemlje gdje su Tesline tvornice po Kini i imaju otvorenu priliku za pritisak.
Proteklih 24h panično moli senior inžinjere da se vrate, čak je i dio prijetnji i zabrani umanjio od prvog dana, ali niko ne želi tamo ostati raditi za tog luđaka.
Ovo je nekih 5% što se sve izdogađalo u zadnja 3 tjedna.
Musk je narcisoidni control freak koji je u ovo uletio jer mu ego nije dao preći preko zajebancije u komentarima nakon što ga je žena ostavila i našla si curu. Prvo su ga useri zajebavali, a onda ga je ekipa iz twittera izbaitala da pošalje ponudu.
Ako ništa drugo barem će sad više ljudi konačno vidjeti da taj lik osim svoje naslijeđene love i vrhunskog PR-a nije nikakav genij. Vrhunski salesman, ništa više.
Kompletna Elon Musk persona je jedna ogromna fabrikacija koja je imala početke prije dugo, dugo godina. Vrhunski PR i neviđena količina naslijeđene love i imamo sad što imamo.
Stara izreka kaže: čuvaj se brkatih žena i čosavih muškaraca, stoga mi je fensisuperstar drag čovjek i dobričina.
Ovaj Andersonov post je, ako je istinit (točan) , poprilično zastrašujuć.
Ne pratim pa ne znam nit mogu ikak sudjelovat u raspravi, al i ja sam Elona smatro ok likom.
Ovakvi (zanimljivi) postovi mi bace skroz drugo svjetlo na neke stvari.