Obzirom da nemam pojma kako opisati što se točno događa, najbolje da pogledate kratki video.

Dakle, ovo je primjetno u igrama koje podržavaju HDR i Dolby Vision, isključivo nakon kraće neaktivnosti, možda 4-5 minuta, kad se ekran malo "zatamni".

Pitanje za znalce je da li je ovo nešto do TV panela, konzole ili sam nešto krivo konfigurirao? Hvala unaprijed svima na pomoći i savjetima.

Kikiller Probaj zamjenit hdmi kabel,kakav imaš uopće?

Onaj koji je došao u kutiji s konzolom (XSX). Taj bi trebao biti dobar?!

mrcina

Ne znam jel dijele 2.1,al probaj ga zamijenit za početak.

Zamjenio sam za ps5 hdmi i ista stvar. Također, izgleda da oba kabla koja dolaze sa konzolama podržavaju hdmi 2.1. Probao sam i drugi hdmi port na tv-u. Uglavnom, sve je isto.

Imaš još koji tv u kući da probaš spojit na njega?

Al sve više upućuje da ćeš morat tražit zamjeni tv-a.

Probaj do tad sve moguće kombinacije.Probaj uštekavat u druge hdmi ulaze,probaj ištekat tv iz struje …

Flipper

Stari panel su zamjenili jer je na njemu sve bilo negledljivo. Ovo je "novi" i sasvim slučajno sam to otkrio. Ajde ako imaš par minuta, testiraj kod sebe. Samo upali FH5, uđi u igru i ostavi tako par minuta, dok ne uđe u meni.

mrcina igrao sam danas, sve normalno. Sad sam na inventuri jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Stvarno nemam ideju kako ovako nešto reklamirati? Primjetno je samo kada konzola bude neaktivna nekoliko minuta. Pokušao sam istu stvar reproducirati na netflixu, disney+, prime video… ali tamo telka sama upali screen saver i ne vide se crte. Kako se ovo ponašanje uopće zove? Postoji li neko ime za ovu grešku?

mrcina Jesi pitao samo ovdje na forumu ili si i guglao?

S obzirom da je C1 jako popularan TV siguran sam da je još ljudi imalo taj problem.

StarFox_N

Hvala na savjet, potražio sam po internetu ali nisam pronašao baš istu stvar. Kod mnogo kvarova se spominje "banding" ali ovo kod mene ne izgleda baš tako.

Na forum sam postao ponajprije jer znam da ovdje ima znalaca ali mi se čini da nisu vidjeli post. Strpljen - spašen.

StarFox_N

Poslušao sam prijedlog i stavio post na forum prije 24 sata i dobio točno nula odgovora. Ali kao što sam već ranije napisao, strpljen - spašen. Možda ipak netko od domaćih znalaca vidi pa prepozna o čemu se radi, ponajviše obzirom da se vidi samo u specifičnoj situaciji. Ako mislim iči reklamirati, bilo bi dobro znati o kakvoj se grešci radi. Osim toga, ne znam na koji bih način potraživao servis ako je grešku moguće reproducirati samo kada spojim na xbox na TV i zavrtim naslov koji stavi TV u Dolby Vision ili HDR mod rada.

mrcina

Malo glupo ali nemam problem s tim. Dakle gledam ovo zeleno i ne vidim ove valove po tome a na istom je ekranu. Da li je moguće, dakle glupo ali, da li je moguće da je takav menu u igri? Da ima ovaj efekt? Ili je tv takav da odvaja taj efekt sa vidljivim crtama a po defaultu bi trebalo bit nevidljivu oku, samo glatki prijelaz tamno/svijetlo?

oxi

Ni najmanje glupo, tek sada sam primjetio da na zelenom toga nema. Problem je što prije nije tako izgledalo. Osim toga, imaju neki s foruma istu konzolu i isti TV i kod njih ne izgleda ovako. U svakom slučaju, primjedba na mjestu, zašto nema crta po cijelom terenu, zašto ne idu na zeleno? Sve mi se čini da ću se morati naviknuti na ovaj (d)efekt.

Ja sam isto imao neki grid na C1 pa sam pokrenuo onaj manual pixel refresh i to mi je rijnešio jedno 95% problema.