Za troje ljudi koje bi ovo moglo zanimati.

Danas počine Realms Deep 2022, treće izdanje festivala indie igara u organizaciji 3D Realmsa. Festival traje od 16.-18. rujna a otvara ga sat i pol dugačak showcase stream.

Da citiram organizatore, u showcase-u će biti prikazani "boomer shooteri, suvremeni FPS-ovi, ne-pucačine te sve između". Uz to, bit će prikazani razgovori s raznim devovima i content creatorima. Od devova i raznih partnera će biti prisutni 3D Realms (očito), Fulqrum (bivši 1C), New Blood, Team 17, Nvidia, HYPERSTRANGE, Dread XP, Nightdive Studios, Retrovibe, Bounding Box Software, Rogue Games, Running With Scissors, Top Hat Studios, Hellforge Studios, In The Keep, Evil Guinea Pig, Schmidt Workshops, Warcry Interactive, Tastyspleen, Reload Magazine, NoLight Games i mnogi drugi.

Stream počinje u 21 h, a možete ga pratiti na Twitch kanalu 3D Realmsa.

Osim streama, od 15-19. rujna na Steamu će biti akcija na naslove koje su bili prikazani na dosadašnjim Realms Deepovima te demoi za igre prikazane na ovogodišnjem izdanju. Uz to, ako ste slučajno za vikend u Danskoj, tj. Aalborgu, navratite na trodnevni LAN party.

Presjek od prošlogodišnjeg izdanja da znate što možete očekivati:

• FFA +1

Bilo je prikazano dosta igara, a prisutno se može podijeliti na revealove i updateove. Napomena: ovo nisu sve igre nego one koje su mi zapele za oko

Revealovi:

- jedna za @bosscorelli

• FFA +1

Updateovi:

- izlazi idući tjedan!

• FFA +1
5 dana kasnije

Update s malim zakašnjenjem.

Drugi i treći dan eventa su ipak imali streamove.
Drugi dan je konceptualno bio sličan prvom (revealovi igara i novosti) plus kratki intervjui s devovima.
Treći dan se sastojao od tri dev dnevnika 3D Realmsovih igara:

1. Tempest Rising, RTS prvotno otkriven na Gamescomu
  2. Combustion, akcijski RPG inspiriran PS 1 igrama (video u ranijem postu)
  3. Ripout, co-op horor FPS s naglaskom na body horror

Stream je završio LAN turnirom u Doombringer, arena FPS-om na kojem rade značajniji članovi Doom i Quake zajednice.

Revealovi s drugog dana:

• FFA +1

Updateovi s drugog dana:

- bio prikaz ali bez novog trailera

- isto kao Biocrisis

- isto kao Biocrisis

Kakvi mouth watering prikazi. Najzanimljiviji showcase koji sam vidio u dugo vremena. Bravo Torgue za detaljne updateove.

Stvarno svaka čast @Torgue . Nemam vremena pratiti pa ovo super dođe kao pregled, a stvarno ima igara za koje ponovno imam interes. Odjednom mi se igra Outlaws…

Inače, baš se s nostalgijom sjećam igara poput Dragon Age Originsa i kada vidim kako se boomer shooteri uzdižu, nekako mi dolazi i nada da će jednog dana opet biti i igara poput Originsa. Retro RPG naslovi koji ne stavljaju naglasak na grafiku, već na dizajn, priču i posljedice odabira. Volim lijepu grafiku, no nekad želim da igra bude igra.

@krpa @Fico Hvala na komplimentima. 😃

Što se tiče cRPG-ova, mislim da su oni u ok stanju. Prije sedam godina im je počela tiha renesansa, prvenstveno vođena indie i AA (tada) timovima, te smo dobili smo naslove poput: Divinity: Original Sin 1 i 2, Pillars of Eternity, Wasteland 3, Age of Decadence, UnderRail, Atom RPG i Trudograd, Solasta: Crown of the Magister, oba Pathfindera, Expeditions serijal, Disco Elysium (malo nategnuto ali ipak popularna igra), opus Spiderweba i brojni drugi. Za pravi boom im treba njihov Doom i Dusk a mislim da će ga dobiti u vidu Baldur's Gate III.

P.S. Ako nisi, baci oko Warhammer 40000: Rogue Trader od Owlcata i Colony Ship RPG (jebi se, Amazon) od Iron Tower Studio.