[deleted] Covjek koji je imao vise muda nego sto vjerojatno svi zajedno na forumu imamo. Mozda je imao i previse povjerenja u svoje sugradane i nadao se da ce se podici na noge, ali ocito ni rat ni demografska propast nisu dovoljan poticaj.
Gledao sam HBO-ov dokumentarac koji su snimili s njim prije nego sto se odlucio vratiti u Rusiju i rekao je nesto, meni osobno, vrlo dojmljivo i pritom ilustrirao situaciju u Rusiji toliko efektivno. Naime, cesto ga se prozivalo kako je kroz godine isao i po skupovima desnog spektra, stovise, radikalnijeg desnog spektra. Ti su prosvjedi bili usmjereni protiv drzave. Naravno, takvo sto potakne odredena pitanja oko politickih razmisljanja.
Medutim, i malo cu izmasakrirati sto je rekao, njegovo je misljenje da njegovi politicki stavovi nisu bitni u trenutnoj politici Rusije. Da si lijevi i desni spektar stvarno mogu priustiti promoviranje vlastitih politickih stavova, prvo je potrebno osigurati da u Rusiji postoji demokratski sustav. Uz Putina je to nemoguce, a jedini nacin je da ljudi privremeno zaborave na svoje ideale i stave fokus na zajednickog neprijatelja demokracije. Po meni vrlo zrelo, mozda donekle naivno razmisljanje, ali i dalje jedno koje je gledalo cjelokupnu sliku.