Pročitaj na portalu
Članak

Tražite li pomoć na internetu kada zapnete u nekoj igri?

Nekad, kada nije bilo interneta, izazovne zagonetke i slabe točke na bossovima nekada su se tražile satima i danima, pa bi, ako zanemarimo frustraciju, osjećaj uspjeha bio intenzivniji. Danas kada nam je sve na udaljenosti prsta, rješenje za bilo koji igraći problem nalazi se doslovno na udaljenosti prsta, pa se samo oni najustrajniji neće posavjetovati s guglom. Kakav ste vi tip igrača? Koliko dugo ćete samostalno tražiti slabe točke na Margit u Elden Ringu prije nego li se konzultirate s internetom?

Pitam foggija.

I on odgovori. Tko je foggi btw?

Da. Tražim. Npr. Souls igre.

Uvijek pokušam sve sam istražiti ali ako se baš dogodi da satima lutam i ne mogu naći gdje trebam ići ili šta trebam napraviti onda potražim pomoć na netu.

foggy Tko je foggi btw?

Dobar čovjek. Uvijek spreman pomoći.

Ne tražim, ali nudim drugima.

Tražim pomoć. Ne baš iste sekunde, ali ako vidim da se 10-15 minuta nisam uspjela maknuti s mjesta, uzimam mobitel u ruke i trk na Google. Prije 15 godina bih se klela da to nikad neću raditi. 😅

Na klaviru u Silent Hillu bio sam zapeo jedno 6 mjeseci,to su bila vremena…

Ja trazim kad igram neku glupu igru i kad se nađem na pola puta…da je ne bi ugasio i zavrsio za sva vremena onda se potrudim uguglati kako određeni dio preci!

Zao mi bude da je na zavrsim kad sam presao vise od pola

Naravno, prije nisam ili dosta rijetko jer je komp bio ugašen i nije bilo smartphonea pa sam istraživao, pokušavao u nedogled.

Danas više nema živaca za igranje, a kamoli za provesti sat vremena na jednom dijelu igre.

Pogledam na netu ali budimo realni igre nisu toliko teske kao prije pa bas i nije cesto potrebno. Vecinom kad zapnem je to vise iz vlastite gluposti nego sto je nesto previse kompleksno ili tesko.

Sjecam se prije na PS1 da sam danima trazio nacin da predjem neki dio u Tomb Raideru, najjace je kad su se nalazili neki prekidaci u pikseliziranom zidu a ti ko majmun trcis satima oko toga. Tada je pomoc stvarno trebala a interneta nigdje.

Pogledam ako dugo zapnem na nekom dijelu ili zagonetki, ustedim si nesto vremena 😃

Nekad sam bio dijete i imao sam vremena i volje. Di bi sad bio da moram danima zagonetku rjesavat

buz Pomoć ne tražim, niti bih vam je dao.

Strikan strog ali pravedan.

Prvo pokušam sam naći rješenje no ako nakon nekog vremena ne ide onda bacim oko na net, nemam baš vremena unedogled da bih potrošio sate i sate na jednu zagonetku.

Osobno većinom igram igre Day 1 i tad ima slabo pomoći, tako da većinom sam sve tražim, popisujem, slikam, snimam… I onda iz toga napravim guide za druge. Kada nešto već postoji onda i dalje ignoriram sve dok ne zapnem do mjere iritacije. Šteta što i dalje nismo u vremenima kad nas igre ne vode za ruke.

2 godine kasnije

Naravno da tražim ali sad tražim jer sam zapeo sa naslovom igre 😁 Ne mogu je identificirati. Tražim ju ustvari i više od 1 g. Neznam više joj ime pa rekoh možda neko zna?

Imam pitanje za sve ili one kaj imaju veću bazu podataka o PC igrama u svojoj glavi.

Prije nekih ohoho godina sam pretraživao indie igre koje mi pašu na YT pa da vidim kakve su i da ih idem igrat na kompu i naletim na jednu koja mi zapela za oko sa svojim setingom, gameplayom, vizualom itd. Ako se ne varam igra je iz prvog lica. Na koji naćin sam došao tada do nje pitaj boga, sad da tražim nemrem nać.

Tu sam igru stavio po strani pa kad imat ću volje i cajta pa budem igral čak sam si i negdje možda zapisao kak joj ime ali ne mogu pronać a prošlo je puno otada a treba mi upravo identitet same igre.

Koliko je igra stara, ne znam točno ali ako nije iz prošlog desetljeća onda je sa kraja prethodnog a radi se o igri sa dešavanjem u napuštenom pustinjskom rudarskom gradiću, ima nekih i NLO stvari. Gradić koji je kao kontaminiran zbog radijacije ili tak nešt.

Gledao sam to odavno na YT pa povijest pretraživanja je sto pun prebrisana i nemoguće naći.

Pokušavao isto upisivat u Gugl i na YT da nađe i to kaj sam naveo da je indie igra, pustinja, napušteno mjesto, grad, rudnik, puzzle i izbace mi se igre koje nije ta koju tražim. Igra je iz prvog lica kao što rekoh, jer sjećam se ruku lika kojim igrate. Ima koliko se sjećam priču jer ima neki narator koji kroz igru priča što se zbiva.

Koliko se još sjećam ima neki i napušteni rudnik i neka misteriozna drveća u igri ali nemojte me lovit za riječ

jer sad mi je već u magli sve sa tom igrom ali želio bih tu igru pronać i igrat i tražim ju dosta dugo. Moja krntija je zadovoljavala preduvjete da igru može bez frke gutat tak da nije neka high grafički ali tada mi je dosta dobro izgledala. Imala je poseban vizualni identitet.

Ima i zagonetki u toj igri, dakle puzzle, nije the witness da odmah velim a i the witness igra je poznata.

Eto pliz ak neko već zna o kojoj igri se radi. Možda je i na steamu ali tam je baza ogromna i još teže je pronaći ciljano.

Nije da ne mogu baš spavati zbog činjenice da neznam o kojoj se igri radi ali bio bih hepi da ju pronađem uz pomoć mada sad već me i prošla volja za igrom da ju igram ali me još katkad zagolica o kojoj se igri radilo.