Danas sam prolazio kroz svoju IMDb listu ocjenjenih filmova i kad sam vidio neke kojima sam dao ocjene 9 ili 10 dobio sam ideju za ovu malu temu - podijelite filmove ili pjesme koje jednostavno volite, unatoč lošem općem mišljenju. Ako želite, slobodno napišite i razlog zašto su vama dragi.
Tko dobije najviše negativnih kritika na ukus dobija dvije opcije - popiti otrov ili zauvijek napustiti forum.
Filmovi koji su dobili devetke i desetke na mojoj listi, a koji to vjerojatno nisu zaslužili su sljedeći:
The Blue Lagoon (1980)Return to the Blue Lagoon (1991)Koliko sam puta pogledao ova dva filma, uključujući i svaki put kad su se prikazivali na televiziji, čak bi se moglo reći da su mi najdraži filmovi ikad. Na stranu priče i svi tehnički elementi (koji mi nikada nisu smetali), teško je objasniti zašto ih volim, no evo, i sada kada pogledam cover izmami mi smješak na lice. Mislim da sam prvo pogledao Povratak u plavu lagunu pa kasnije i verziju iz 80-te. Jako su slični tako da ne mogu izdvojiti omiljenoga, glumci su mi bili podjednako dobri. Jednostavno je ta atmosfera, priroda, mir, sloboda, ljubav, gotovo ljekovito djelovala na mene. Zaboravio bih na sve probleme prilikom gledanja. Od prvoga puta vidio sam nešto u njima i baš ih volim, prirasli su mi srcu.
Noah (2014)Nisam očekivao toliko nisku ocjenu (iako je metascore čak i solidan). Meni je ovo vizualno bilo spektakularno, a neke scene su me dirnule u srce. Mali spoiler (za svaki slučaj):Na pamet mi prvo pada prizor kada se oni pali anđeli zatočeni u tijelima kamenih divova iskupljuju dajući svoj život za spas arke, te ona rečenica "My Creator, forgive me" nakon koje njihove duše odlete u nebo i za sobom ostave zlatnu zraku. Trnce sam dobio, što reći.
Mislio sam da će biti i još koji, ali za sada su ovo oni koji mi baš odudaraju od prosječne ocjene, pa eto. Da sad vidimo što vi imate.