Upravo zavrsio i zadnju epizodu. Imao sam genijalan tajming, poceo gledat seriju prije 10ak dana i sve pogledao u jednom cugu dok sam bio bolestan. Dobra serija, bolje sezone su 1, 3 i 4, losije su 2 i 5.
Minutazu zadnje sezone su mogli vratiti na 50min, bio bi zahvalan.
Vise bi volio da se Will nije onako otvorio. Bolje bi bilo da je Robin ljubovala sa Stivom nego onom curom. Po meni…
Patetika je borba bocom mame Wheeler sa cvjetačom i njeno ranjavanje. Boca kisika u veš mašini mi je najdraža scena serije.
Rambo Nensi mi je malo smiješna.
Sa krajem ja nemam problem. Nisam neki mrzitelj krajeva GoT ili ME3. To mi je nekako pederska rabota žaliti se na kraju. Jeste da bi volio da je Veckna odnio na kraju 3-5 glavnih likova ali Bože moj, znam da je to nekonvencionalno za šire mase i da necu to dobiti. A to bi bila bomba za mene. Da me izuje. I nije me GoT naučio tome nego The Mist.
Ipak dobra je serija, neka sam pogledao, imalo se sta viditi, ukupna ocjena na imdb neka ide 8/10 kao prosjecan faktor zabave kroz sve sezone i epizode.
Jos sam zaboravio reci da sam u prve 2 sezone stalno imao aluzije na Silent Hill, X-Files i Steven Kinga. Ostale sezone su odmakle od toga.
Eh, da… onaj mali debeljko, šarena majica na pruge. Kakva nevaspitana legenda 😁