Jučer završio igru i fali mi još nekoliko trofeja do platine. Nakon cca 100njak sati igranja mogu reći da su dojmovi o igri pomiješani. Nisam igrao prvi dio igre već mi je ovo prvi susret s DD-om. Igru sam krenuo igrati na običnom PS5 gdje se sve skupa vrtilo dosta loše te sam odustao i pričekao PS5 Pro verziju gdje su se stvari značajno promijenile. Igra se vrti dosta dobro u balanced modeu iako ima pada frame ratea u pojedinim situacijama no ništa kritično. Vizualno izgleda čisto solidno no to je to, npr, Clair Obscur izgleda znatno bolje. Što se tiče soundtracka solidan je i nemam tu što puno za prigovoriti.
E sad gameplay - kako su prolazili sati vrtila mi se po glavi jedna stvar, a to je da je gameplay čak i OK no da u žanru postoji nekoliko igara koje ga definiraju (npr. The Witcher 3) tako da su standardi visoki, a ova igra je samo prosječna. Prvo, ne znam zašto je fast travel ograničen (iako sam čuo da je u prvom nastavku FF bio još gori ako je postojao uopće) i nije napravljen kao u nekim drugim igrama. Imam osjećaj kao da su na taj način htjeli povećati trajanje igre jer time nisu doprinijeli kvaliteti. Postoje oxcart i ferrystones no jednostavno mi to nije to. Također, izbor protivnika je dosta ograničen i nakon nekog vremena postaje monotono. Sama borba i vocations su odrađeni stvarno dobro no kad nakon nekoliko desetaka sati mlatim po istim protivnicima više nije fora. Sustav pawnova je odrađen dobro i sviđa mi se što u nekim situacijama treba imati određenog pawna (npr. pawna koji zna vilenjački jezik jer ih inače nije moguće razumjeti).
Priča je u redu no također ništa novo i spektakularno.
Konačni sud o igri bio bi da bi mi sjela bolje da nisam igrao neka od remek djela žanra te je ovako samo prosjek. Vidim da je u drugim recenzijama dosta dobro ocjenjena, po mom mišljenju i precijenjena no što se tiče ocjene neka konačna ocjena bila bi 6.5/10.