Da ne guglam previše...
Zanima me Kindle. Koji model bi bio best buy? I zašto?
Pomozite ljenčini...

Što novija generacija i serija Paperwhite. Kad to zadovoljiš, ostalo su nijanse.

Paperwhite kako veli Veky, da možeš i u mraku čitati, drugo nije ni bitno. Ja imam Kindle 5 i dalje sam prezadovoljan, ali sam morao kupiti malu led lampicu da mogu čitati kad je mrak jer nema backlight.

Može li se Kindle hackati pa negdje naskidati tih "knjiga"?

Moj nije ni trebalo hackati, ne znam je li se što od onda promijenilo, moraš samo naći hackane knjige. To mi je najisplativiji komad hardvera koji sam ikad kupio, samo 50€, a pročitao sam hrpetine knjiga na njemu.

Odeš lepo u knjižnicu i posudiš onu koju želiš čitat.
Staromodan naćin. Kad možeš knjigu osjetit i listat, nema boljeg od tog. 😁

TITANXIS Znas, moram ti reci, ali si ponekad bas prestaromodan u podosta svojih razmisljanja, zapecen u vremenu...😉
    Sta ako nema knjiznice u mojoj blizini, ili sam u drugoj zemlji negdje, sta onda?

Po čemu je Paperwhite bolji od ostalih (osim pozadinskog osvjetljenja?)

Fenix brži procesor. Veći ekran. Vodootporan. Podrška za audio knjige. Bluetooth. Pozadinsko osvjetljenje.

Za sad se isplati uzet jedino taj novi Paperwhite. Ali baš pazit da se uzme novi model (2021). Bolji je čak od Oasisa skoro u svemu osim u materijalima i fizičkim gumbima za mijenjanje stranica.

Fenix Po čemu je Paperwhite bolji od ostalih

Baš je bio generacijski skok za Kindle. Najveći od kad postoji kao proizvod.

Paperwhite je bio prvi Kindle sa frontlightom.
      Sada je frontlight feature na najjeftinijem base Kindleu.

Novi 2022 Paperwhite je dobio dosta funkcionalnosti Oasisa, najbitnija, brzi procesor i warm light.
      Nešto duže mu traje baterija, iako sa dva tjedna battery lifea to i nije tak bitno.
      USB C je isto nice.

Base model ima duplo nižu rezoluciju ekrana i nije vodootporan.

Sad treba vidjet kakva čuda pripremaju za novi Oasis.
      Možda corlor display konačno.

Sto se tice velicine, je li vam dosta tih 6-7 inča?

A na koji način se skidaju knjige?

Ima neki svoj library il kaj? Većinom besplatno ili ima i plaćanja?

Mulac sam za to, jbga.

Kak je situacija sa hrvatskim knjigama, odnosno, sa prijevodom? Pojavi se odmah po fizičkom izdanju knjige? I srpski dolazi u obzir.

Ja ću i dalje kupovat knjige i teško da bi mi kindle mogal zamjenit "osjećaj" standardnog čitanja, ali ima dosta toga što je teško nabavit, pa bi to bil jedan od načina.

Hvala unaprijed na odgovorima ❤️

Tuhy Ima neki svoj library il kaj?

Ovo i mene najviše zanima. Ima Kindle Unlimited pretplata, ali ne uspijevam pronać koliko toga ima na našem jeziku.

buz budalo

Hrvatski jezik ja mislim da je relativno slab što se tiče knjiga, bar je bio kad sam ja gledao. Nađe se ovih piratiziranih pošto je samo tekst u pitanju pa se to dosta lako converta, ali osobno vam ne bi preporučio Kindle ako čitate na hrvatskom. Čitam na engleskom uglavnom i naravno tu možete pronaći kaj god želite ili si kupiti knjigu ili ta pretplata.

Ja sam se iznenadio koliko je Kindle, barem moj pošto nema nikakvo svjetlo i crno bijeli ekran je, kao da čitam knjigu. Baš stranice izgledaju kao knjiga, nema nekog zamora očiju. Baš sam prezadovoljan uređajem.

@Tuhy Knjige si pošalješ mailom koji dobiješ kad se registriraš ili ih kablom prebaciš. Ako ih kupiš sa storea njihovog onda ih skidaš direkt na uređaj. Slažeš ih po kategorijama ili kako već hoćeš i buildaš library.

Tuhy

Ima na netu knjiga na hrvatskom za skinuti besplatno. Treba se malo bakčit po forumima, ali jednostavna google pretraga uglavnom urodi odom.
          Skidaš PDF i odeš na free pdf2kindle konverter na netu i samo drag and dropaš u storage od Kindlea.
          Ja sam se većinski prebacio na kupovanje engleskih knjiga na Amazonu jer dobivaš masu stvari s njima. Tipa X-ray koji je praktički reading guide i daje ti opise referenci, stvarnih ljudi koji se možda spominju i naravno naslovnicu knjige na kindleu dok je zaključan ❤

A to da nećeš prestat kupovat knjige ostavi za poslje druženja sa Kindleom.
          Nastavit ćeš voljet knjige, ali iskustvo čitanja je tolko slično, a opet tolko superiornije da će ti knjige postat kolekcionarski primjerci, a ne stvari koje uzimaš u ruku i čitaš.

Nema bolje nego kad nosiš sa sobom cijeli library u džepu i kad čekaš nešto vadiš Kindle umjesto mobitela.

Kod nas ima za nekih 6-7 eura Amazon Prime gdje pored knjiga dobiješ Prime Video, Prime igre, Prime Twitch mjesečni subscription i još neke kerefeke. Kindle aplikacija na mobu radi jako dobro, jedino ne znam da li se može spojiti sa Kindle uređajem. Ali taj cijeli Amazon Prime paket je definitivno best buy s obzirom na uloženo dobiveno.

prayer Može se aplikacija spojiti. Ja sam je imao na mobitelu, ali nisam baš čitao knjige jer mobitel. I onda sam Berlinu za Novu bio i u MediaMarktu uzeo Kindl i reko šteta nemam komp da si prebacim sad knjigu koju da čitam u busu do Zagreba. Sjetio se da imam app, ulogirao se s tim i cijeli library se pojavio. A to je bilo 2013., sad može samo bolje biti integrirano.