Čini mi se kao da Nintendo očajnički pokušava zadržati svoju viziju gaminga i budućih svojih platformi za igranje pored oštre kokurencije koja se prilagođava masama ne računajući ručne konzole jer to je druga kategrija.
Od dobrog N64 kao moderne i konkurentne konzole počeli su vrludati. Sa Gamecubeom su se nakratko vratili ali nije im bio dovoljno konkurentan da bi opstao ali samo ime Gamecube im je bilo solidno da su na tome gradili daljnje projekte.
Napravili nešto novo tj. Wii i možda htjeli na tom gradit nešto što danas imaju MS i Sony, taj kontinuitet i ustaličeni brend kao XBOX i PlayStation. Nintendo ima još uvijek samo naziv firme koji iskače i vrišti: hej evo i mene! a na to im konkurencija odgovara: a gdje ti je konj za utrku? Bitno je izgraditi prepoznatljivi brend jer nedovoljno je imat samo naziv firme.
Teško je pratit konkurenciju na naćin kakav vodi Nintendo. Stalno su u nekoj nepotrebnoj utrci i smišljaju novitete i ode im puno energije na to umjesto da stanu na loptu i razmisle ali kao što je već neko spomenuo, standard ih je zajebo u tome i želja da budu eskluzivni i nedostupni divljacima.
Kao što napisah Nintendo je imao Wii ali nije im dugo trebalo da i to ode u još jedn pokušaj.
Gamecube po meni nije imao neku budućnost za nastavak osim samo po imenu dok Wii jest i dok god se neće zaustaviti na određenom proizvodu i na tome izgraditi brend, vrludati će tako dok će god imat ideja.