Evo da i ja bacim komentar
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
Igra koju nisam još prešao, a kako stvari stoje neću još neko vrijeme jer je igra ogromna, a ja sam vrlo pedantan. Hype je bio velik, finale MGS-a. Grafički jako lijepa igra s odličnim osvijetljenjem i izvrsnim animacijama. Gameplay je savršen, apsolutno genijalan, dok je radnja zanimljiva. Open world koncept koji je novi za MGS je dosta dobro ispao ako se mene pita. Daje ogromnu slobodu igraču i dopušta mu da sam razvija svoje operacije. Da ne govorim o činjenici da se neprijatelji prilagođavaju tvom načinu igre, tako da nikad nije dosadno te igra tjera na eksperimentiranje. Ipak - svijet je pomalo prazan što me razočaralo. Igra je apsolutni kandidat za igru godine što mogu reći i sada prije nego što sam ju prešao, no krajnji sud ću donijeti kada ju pređem do kraja.
The Witcher 3: Wild Hunt
Igra koja je za mene osobno igra godine i jedna od najboljih igara ikada. CDPR je krenuo u izradu trojke s ciljem redefiniranja open world RPG-a što su apsolutno uspjeli. Nevjerojatna količina sadržaja i ispunjen, živi svijet koji me podsjetio na Red Dead Redemption. Iako je imao problema u početku s bugovima te s FPS-om na konzolama, ja osobno nisam iskusio puno problema te me samo jedan bug pošteno raživcirao. Gameplay vrlo zabavan. Miješanje signova i mačevanja je vrlo zabavno, a sve je popraćeno genijalnim soundtrackom koji velikim dijelom pridodaje atmosferi. Zatim grafika. Uf... Što reći o tome osim da je igra predivna. Toliko često sam stao usred questa i samo promatrao jer je grafička prezentacija vrhunska. Uz to se još mora spomenuti da postoje različita područja koja svaka na svoj način odudaraju izgledom, no uvijek su jednako lijepa. Uz sam taj soundtrack, grafika te efekti kao što su ljuljanje drveća zbog vjetra, nastanak velikih valova posebno pridodaju atmosferi te skupa čine jednu nevjerojatnu cjelinu kojoj se čovjek s guštom vraća čak i nakon 200 odigranih sati. Svijet je kao što sam spomenuo ispunjen, questovi su izvrsno napisani i zapanjujuća je činjenica da nema fetch questova, već svaki quest ima svoju priču koja će sigurno zainteresirati svakog igrača. Sama činjenica da sam toliko sati skupio, a tjera me na još, govori koliko je igra zarazna. GOTY bez sumnje.
Fallout 4
Eto kad sam jednom spomenuo hype, mislim da je red i ovdje isto. Igra koja se toliko dugo čekala i koja je uzrokovala iščekivanje čak i kod onih koji jedva ikad igraju. Koliko su samo internetske stranice bile preplavljene informacijama o četvorci. Čim postoji takav hype, teško je i ostvariti ga. No usudio bih se reći da je Fallout u tome djelomice uspio. Igra je imala bolji start od onog što sam očekivao od Bethesde, no i dalje je bilo puno previše bugova. Najveći minus su mi predstavljale teksture određenih predmeta koje su bile toliko loše da su isti tren upadale u oči. Priča je bila nešto snažnija nego što inače imamo u Bethesdinim igrama. Ono što igru krasi je nevjerojatna atmosfera koja krasi svaki nastavak ovog serijala. Sve je to popraćeno odličnim soundtrackom. Iako su se malo udaljili od svojih RPG korijena, gameplay je bolji nego ikad. Očito su puno naučili od novog Wolfensteina što je vrlo pohvalno. Dojmovi su se malo slegli i sad mogu reći da mi je ovo najdraži Fallout uz New Vegas. Možda nije najbolji, ali ima dušu.
Bloodborne i Rise of the Tomb Raider
Ne mogu puno reći o ovim naslovima jer ih nisam igrao, no ono što sam vidio me stvarno impresioniralo. Bloodborne me privukao svojim gameplayem preko videa koji izgleda vrlo zarazno. Nažalost nemam PS4, inače bih ovo odmah odigrao.
Što se Tomb Raidera tiče, to ću potpuno iskusiti u 1. mjesecu kada dođe na PC. Ako je gameplay približno dobar kao prethodni nastavak, ja ću biti zadovoljan.