FFA Community kroz 15 službenih kategorija bira sve
najbolje od gaming industrije u zadnjih godinu dana.

NAJBOLJI DEVELOPER GODINE

Kako u anketu staviti svoj prijedlog, kao i ostala pravila, saznaj OVDJE.

Kojima Productions

FromSoftware

Moon Studios

CD Projekt Red

Bethesda Game Studios

Težak izbor, možda i najteži dosad.
Na kraju sam se odlučio za FromSoftware, pa da pojasnim zašto.

Dvojio sam između njih, Kojima Productionsa i CD Project Reda. Bethesdi ne mogu nikako jer su im igre uvijek bug fest, a igru Moon Studiosa nisam igrao pa ne mogu pričat.
CD Project Red sam prve izbacio od ova 3. Svaka im čast na ovako velikoj igri i cijelom svijetu, a definitivni plus bodovi su koliko sam čuo odlična Disk verzija igre (ja sam digitalnu uzeo), hrpa besplatnog sadržaja, i dvije prave ekspanzije. Razlog zbog kojeg nisam mogao dat glas njima je zbog problema na PS4 koje je igra imala, ja sam ih izbjegao, ali koliko sam čitao bilo je dosta problema dok nisu malo jače zakrpali igru.
Kojima Productions nam je donio genijalnu igru, ispolirano do perfekcije, 60 fpsa i preljepa igra s dosta sadržaja, ali nisam mogao preći preko nedovršenosti igre... Svjestan sam toga da je velik dio toga na Konamiju, ali preko toga ne mogu preći.
I na kraju ostaje FromSoftware, donjeli su nam igru koja je radila besprijekorno od prvog dana, nikakvih problema izuzev dug loading screen koji su brzo zakrpali, a isto tako su i slušali fanove te promijenili neke stvari. + odličan DLC, pristojne dužine i dobrog odnosa cijene i te dužine.
Koliko je rijetko da danas igra radi kako treba od prvog dana, svaka im čast na tome (iako to ne bi trebalo bit nešto na čemu bi se trebalo čestitat), zbog toga moj glas ide Fromu.

Kojima.
Jednostavno zato što su napravili ono što svaki developer treba sa tehničke strane...MGS V je izašao u savršenom stanju na svim platformama, odličnim performansama i praktički bez bugova.
To se tako radi i nemam sumnje da su oni jedini zaslužili ovu nagradu, ali baš pošteno.

Kojima, zato jer upravo igram i uzivam u MGS TPP. Od ovih ostalih nisam nista igrao da bih mogao njih odabrati.

KojiPro zbog razloga koje je Nexus naveo i također bih se nadovezao na stresne uvjete u kojima su dovršavali igru. Rijetko koji developer bih uradio ovo što je Kojima Productions na čelu sa Kojimom koji je držao sve konce u rukama (barem one što je mogao).

Također fenomenalna prezentacija Fox Enginea i dok se drugi muče sa svojim internim tehnologijama pa na kraju uzmu tuđe (Square+UE4), ovo je očito trebala biti stvar koja bi se koristila u svim Konamijevim igrama.

Također pohvala Kojimi na brilijantnoj besplatnoj igri u malom, P.T., koja u samo jednom hodniku sadrži više sitnica i gameplaya nego neke igre od po 20h. Fotorealistična grafika i pravi prikaz šta se može uraditi kad su ga samo malo pustili sa lanca zvanog MGS.
Sjajna marketinška kampanja i pametan način hajpa.
Stavljajući namjerno do besmislenosti komplikovanu zagonetku, da bi glavni igrač koji riješi dobio mali teaser sa Silent Hill... Just brilliant.

Vjerovatno će i CD Project uzeti ovu nagradu i iskreno neće mi biti krivo, ali za mene najbolji developer uvijek će biti Kojima Productions.

Kojima, jer apsolutno zaslužuje za tehničko savršenstvo kakvo je MGS5 na konzolama.

Za mene Kojima. Identičan naslov na svim platformama i tehnička perfekcija. Jednostavno kapa do poda.

Takodjer Kojima Productions.
Za mene top 3 igre imaju i top developere. KP, From i CDPR.

Bethesda.

Govorim bez fanbojizma i forsanja pojedinih naslova, jednostavan odgovor.
Niko im ni prici ne moze.