Moj glas ide za Witcher 3, ali neću samo glasovat, već ide i kratko objašnjenje. Kada je Witcher 3 najavljen, cilj CDPRa je bio napraviti najbolji RPG i redefinirati žanr. Stiglo je vrijeme izlaska i 2015. godinu su manje više obilježili navedeni naslovi u nominaciji.
Bloodborne je promjenio setting, uveo neke nove mehanike u gameplayu, poboljšao tehnikalije, donio novu priču i cijeli niz bosseva. Međutim, ovo je u srži nadograđeni Souls naslov. Odlična igra bez ikakve dileme!
Fallout 4 je izašao bez ikakve tajne. Igra o kojoj smo znali sve. Znali smo da će biti open world na Bethesdin način, prepun zanimljivih lokacija, istraživanja, zanimljivih itema, sa par novina koje su prezentirali prilikom najave. Ostatak je ostao isti kao i prethodnik, nažalost i onaj tehnički dio. Jedina nepoznanica je bila priča i to je sve.
Pillars of Eternity je pravi old school naslov u modernom okruženju. Jako, jako zanimljiv naslov koji specifičnim načinom prezentacije jednostavno uvuče igrača u svoj svijet i karizmatičnim gameplayom stvara pravu ovisnost. Zapravo sve viđeno kod dosta starije braće, ali itekako pravo osvježenje danas.
Xenoblade Chronicles X nažalost za mene predstavlja igru s kojom sam najmanje upoznat. Znam da se radi o futurističkom akcijskom RPG naslovu. Pogledao sam par gameplay videa i jedino što sam zaključio je da nije za mene i nekako mi se čini da je tehnički slab.
Witcher 3 je totalno drugačiji od prethodnika. Kompletno redefinirana igra. Igra koja je postavila nove temelje za open world RPGove. Tolika količina različitih questova, a svaki ima svoju priču i svakom je posvećena maksimalna pažnja. Neki od side questova imaju dužinu trajanja i priču poput zasebnih igara. Likovi su odrađeni na zavidnoj razini i zaista ti bude stalo do njihovih sudbina. Svijet kao jedna od najljepših kreacija u gamingu sa predivnom glazbenom podlogom. Priča koja ima glavu i rep bez obzira što je ovo jedan od naslova dužeg trajanja. Gameplay dovoljno zanimljiv i fluidan da ne postane monoton kroz sate i sate igranja. Tehnička strana sa Nvidia techom koja je rezultirala preko 5000 screenshotova u mom dvostrukom prelasku. Sveukupno jedno remek djelo koje se ne ponavlja tako često i prema mom mišljenju RPG generacije, a možda i općenito zbog hrabrosti CDPRa da naprave nešto drugačije i unkikatno u gaming svijetu.