Pokušavam smisliti način za ispričati priču u igri na kojoj bi počeo raditi u neko skorije vrijeme pa možda nađem tu nekoga s bujnom maštom da mi pomogne.. uglavnom, postoji igra The First Tree, jako jednostavna, ajmo reći walking simulator, ali igrate s lisicom i kroz igru postoji ta nekakva pričica zašto ta lisica ide negdje + lik priča svoju priču, o svom životu, odnosu s ovim onim, što ga muči itd. E sad, ta igra mi je velika inspiracija, ali ne bi htio napraviti baš sve skroz isto ako je ikako moguće. Lik koji je napravio igru je stvarno napravio odličan način da ispriča neku svoju priču kroz igru u kojoj ste lisica i to tako da idete kroz te neke različite mape, s lisicom tražite nešto, a usput nalazite na mapi predmete koji njega podsjećaju na prošlost i to trigera audio u kojem o priča npr. pronađete drveni autić koji mu je ćale napravio pa on priča o tome. Nešto slično bi i ja napravio samo s drugom životinjom i drugom pričom pa me zanima ima li netko neku ideju na koji način bi mogao ispričati priču? Igra bi se odvijala na nekoliko mapa u prirodi, znači trava, planine, drveća itd, negdje i sa snijegom.. znači bez grada i slično, nego divljina.
Kupio sam već hrpu 3D modela i asseta i uglavnom imam sve spremno skoro za cijelu igru samo me muči malo kako ispričati tu priču dok je u igri playable character životinja, a ne čovjek.