Iz naslova: Kao da su mene pitali i poslušali me. Samo neka tako i bude. Tako je Sony opstao i postao svojevremeno najbolji od prvih dana jer izdavao je pretežno AAA naslove za jednog igrača tj. namjenjeno samo "tebi" osobno svima nama ponaosob da se možemo poistovjetiti sa igrom i osjećati puls a tu je upravo ta story odnosno emocionalna priča ili pak samo određena tema poput neke akcijske, avanture ili horor koju je Sony prepoznao kao uspješnu smjernicu za dalje.
Sportske simulacije do nekoliko igrača istovremeno su bile također popularne jer su mogle stvorit upravo to zabavno društvo ali to je kratkotrajna zabava i taj ritam je bilo možda teže za popratit jer moraš stalno radit novo i novo i opet novo ali sa druge strane to je individualno jer neko ne voli SP igre sa jakom temom nego opuštene igre za kratkotrajnu zabavu poput neke nogometne simulacije, auto utrke i sl. O MP online igrama neću ni govorit jer to nije moj đir više nikako premda ima to svoju vojsku i neku budućnost ali dokle? Na kraju dana opet se okrećemo sami sebi.
Raznovrsne single player igre sa upečatljivom temom su po meni IN koje svakog pojedinačno ostave bez daha na dugoročno. Još dan danas razmišljam o nekim takvim igrama koje me drže na suhom bez igranja i kako su me dotakle do srži da mi ne pada tako teško što nema novih igara.
I za kraj, da nisu izašle navedene igre i serijali iz članka, tko zna kakva bi sudbina zadesila tvrtku s obzirom na ofenzivnu konkurenciju koja ima neke druge aseve u rukavu.