Najčešće se na portalu piše u pauzama od drugih obaveza. Koliko se stigne. Stoga se događaju i pogreške. Nekad gramatičke, a nekad lapsusi, ovisno u kakvom sam/smo stanju. Najčešće su tekstovi pristojni, ali nekad se dogodi sranje.

Ok, to je čitateljima apsolutno i s pravom nebitno i boli ih ona stvar koliko Fenix nema/ima vremena i s pravom očekuje savršene tekstove. Kad se greška dogodi, postoje tri izbora. Ignoriranje (najgori), prijaviti pogrešku report funkcijom (najbolji), a ono što iritira je pametovanje u komentarima. Kao autor, takve komentare ne vidim dok ih ne pročitam, što se najčešće dogodi tek za nekoliko sati. Dakle, ne pomažu. A istovremeno ih vide stotine drugih čitatelja i ispadamo amaterčine. Ok, s pravom ispadamo amaterčine, ali eto, barem od forumaša koji nas podržavaju osobno bih cijenio neku kolegijalnost u tom smislu.

Da rezimiram, najbolje nam pomognete kada reportate grešku. Takvo nešto najbrže vidim i najbrže odreagiram. Da ne mislite da nekoga posebno napadam, jako loše napisanu Elden Ring vijest komentiralo je u tom kontekstu 7 različitih forumaša, a ja sam dva sata imao goleme greške u tekstu.

Ako je cilj ukazati na pogrešku, najkonstruktivnije ju je reportat. Ako je cilj bilo što drugo, slobodno nastavite komentirati i to je nešto što nije zabranjeno, ali eto, iritira i ne pomaže.

Vjerujem da su komentari i bili dobronamjerni nego da jednostavno nismo znali da je report opcija najbrži put za tako nešto. Sumnjam da je ijedan član foruma htio sabotirati zajednicu koje je dio. Ono što osobno i ja u ovom primjeru nisam znao je da vijest s portala povlači komentare s foruma zbog čega nisam išao pisat na portalu već u topicu ovdje vjerujući kako ćemo vidjeti to onda samo mi, a ne da će biti vidljivo i na van. Medvjeđa usluga u konačnici, ali opet dobrodošla zbog ove škole i upozorenja.

Provucite tekst barem kroz Hašek stranicu prije objavljivanja.

u središnjem dnevniku zna bit lapsusa i sl. a kao profići a na portalima večernji.hr, vijesti.hr, rtl portal sve kao profi novinari a ima grešaka, osobno ja u tom ne vidim kvaku niti nekaj lošeg. ko radi taj i griješi a osobno reportat nekog ili neki članak nisam nikad nigdje jer mi to dođe kao tužibaba ali ak je to ovdje dobrodošlo i prihvatljivo onda ok. ali mislim da nije ni bilo opcije report samo share i odgovori.

blade Vjerujem da su komentari i bili dobronamjern

Kako od koga. Od nekoliko njih je to uvijek ismijavanje, a od nekih je to uvijek konkretno i sasvim korektno. Ima i nekoliko forumaša koji jave privatnom porukom. U svakom slučaju, ne radi se o nečem što se dogodilo prvi put danas, portal postoji 6 godina., a ja od 100-200 tekstova tekstova mjesečno imam barem 1 ili 2 braninfarta poput ovog u Elden Ringu kad mi apsolutno sve pođe po krivu u procesu, pa zamijenim minute za sate.

Ako ćemo općenito, kvaliteta pisanja na portalu je dosta dobra, u prosjeku bih rekao čak i kvalitetnija nego kod velikih domaćih medija gdje se nagledam svakakvih gluposti, a oni imaju nekoliko "filtera" (urednika i lektora) prije objave. U svakom slučaju, i nama i njima se takve stvari događaju zbog manjka vremena, kada je u cilju što prije i brže informirat o nekom događaju.

Drago mi je da ste shvatili da mi nije cilj napast nekoga, nego čisto dat do znanja iz svoje pespektive. Kad se dogodi, bolje pomognete reportom ili PP-om.

Fenix Drago mi je da ste shvatili da mi nije cilj napast nekoga, nego čisto dat do znanja iz svoje pespektive

Zašto ne i zašto imam feeling da se ispričavaš jer je netko drugi bio šupak? Ako je netko šupak bez razloga, treba mu dat do znanja da je šupak bez razloga i da radi nepotreban stres ljudima. Jer takvi ljudi nastavljaju svoje šupsko ponašanje jer ih nitko ne proziva i to što imaju mogućnost anonimnosti ne daje nikomu za pravo ikome da bude šupak bez razloga. Konstruktivna kritika je jedno, biti smrad samo jer se može bit smrad je drugo.

oxi Zašto ne i zašto imam feeling da se ispričavaš jer je netko drugi bio šupak?

Pa zato što 99% forumaša nisu šupci. Kao što nije ni Blade koji i sam kaže da je imao dobru namjeru i krivu predodžbu Većinom je bilo namijenjeno takvima.

A 1% šupaka osobno ni ne doživljavam, davno me prestali dirat. Na fejsu je njihov omjer malo veći od 1%, ali doživljaj bolikurca je identičan. I, realno gledano, kakav god šupak bio, ako imaš temelja za prigovore takvog tipa (kada je tekst zaista loš) onda mu ni ne možeš zamjerit. A čitatelju je iz njegove perspektive ionako sasvim nebitno li autor pisao s posla na WC-u ili parkiran na autocesti u traku za zaustavljanje (nije mi se dogodilo samo jednom 🤣 )

Fenix E uvijek razmišljam šta ljudi rade parkirani na tim trakama u sred gorskog kotra, a auto im upaljeno i ne izlaze van. 🤣

Fenix Da rezimiram, najbolje nam pomognete kada reportate grešku.

Hvala na informaciji. Ja sam vam ostavljao ispravke u komentarima članaka, ali sam smetnuo s uma mogućnost negativne percepije.

Fenix Ajde molim te, petak idem za zagreb, stavi čarapu na prozor ako slučajno pišeš nešto za elden ring, ne želim spoilere.

blade ne želim odgovorit na ovo, kasnije ću ja bit kriv za emocionalne i financijske posljedice kad kriva pročita moj post

Ja se ne smijem ni oglasiti u ovoj temi jer sam nepismeniji nego ikada. 🙁

godina kasnije

@maverick @master_x
              Elden Ring je u novoj zakrpi dobio podršku za Ray-Tracing za PC i PS5, ali nije neki spektakl (comment)

Vas dvoje ću posebno zamolit/upozorit da ne budete pizde, posebno ne u komentarima na portalu. Ako želite ukazati na tipfeler, ima i drugih načina od provokacija. Posebno se klonite ovoga da nas/mene netko plaća.

Idući put ide brisanje posta, a potom permaban bez razmišljanja. Nakon što smo darkfenixa riješili, rješavat ćemo se lagano i ostalih kojima je najveća svrha generirat toksičnost. Banovi na mjesec ili šest mjeseci su prošlost

Fenix pa ono moje je bila sprdnja zar nisi skuzio?! Ako ces me zbog takvog posta permabant, onda ti nemam sta reci, isto kao i cinjenica da me ides usporedjivati sa darkfenixom.

Sto se tice potplacivanja nit mislim to, nit me briga, ali da debelo naginjete sony brandu, u to nimalo ne sumnjam, a dovoljno je samo vidjeti koliko switch, a i xbox "ekskluziva" ima recenzija na portalu u odnosu na sony, medjutim to me se nimalo ne tice i to je vas izbor.

Mene vise neces vidjeti u vijestima portala da ne bi bilo da vam kvarim ugled jer mi to definitivno nije namjera.

Kažeš sprdnja, pa u nastavku posta samo potvrdiš da nije bila sprdnja. Naravno da ću te uspoređivat s DF kad imaš najviše banova. I upravo zbog toga, zbog pregršt banova i ispada, te ne namjeravam više trpit. Tvoj idući ban, zbog čega god da bude, bit će perma.

Ne možete reći da nismo tolerantni.

Fenix apsolutno je bila sprdnja, ali sam isto tako realan i znam sta pricam. ne mozes me uvjeriti da jednaku paznju pridodajete Nintendu i Xbox kao PlayStation pa cak i PC i iz toga se dogodi da zaboravis staviti dodatnu platformu u naslov (i tekst) jer ti je u ovom slucaju Xbox na kraju pameti. Medjutim ne pridodajete jer vecinu vase publike ni ne zanimaju te dvije platforme i prema tome je sasvim razumljivo.

Moja vecina banova nije bila uopće zbog igara već zbog nekih ispada koji su se protumacili kao seksizam, rasizam itd.

Fenix Ne možete reći da nismo tolerantni.

Nisam ni rekao to niti sam se ikada bunio za banove koje sam dobio.

Tako da ajmo ostati na ovome. Ako se ponovi permabanaj me i taraba.