Naslov teme se odnosi na svakog ponaosob. Da imaš svoj dev. studio u kojem odlučuješ za tijek napretka igre, odnosno da si kreativni njezin autor. Stigne ti ponuda od neke poznate izdavačke kuće i zatraži od tvojeg studija da napravite svoju prvu videoigru. E sad kakva bi ona bila, kojeg žanra, koji elementi bi bili u njoj glavni aduti, kakav gameplay bi ste ponudili i sl.?
Da ja tako imam neki svoj skromni studio na dobrom glasu sa svojim timom koji slovi za mlade perspektivne snage i da mi pokuca na vrata neki izvršni direktor neke (neću imenovat koje izdavačke kuće) i ponudi mi ugovor sa pozamašnom svotom novaca da napravimo igru po izboru?
Kakva bi to bila igra?
Kod mene na prvom mjestu HORORČINA. Izmislio bih takvu priču koja bi pomutila svima razum tako da na kraju nebi nitko ništa shvatio a ujedno bi se stvorila vojska mega mrzitelja i mega ljubitelja. Dakle glavni element bio bi element isprepletenih priča među likovima. Likovi bi bili različitih karaktera ali poštenih ljudi kojima fali samo fitilj da im se zamrači um. Horor u stilu mješavina Resident Evila, Silent Hilla, TLoU-a, Days Gonea i Clock Towera. Jer bih preuzeo iz navedenih igara ponešto i stavio u svoju.
Gameplay bi bio identičan Uncharted igrama. Horor bi bio podmukli nalik slično na Silent Hill ali sa što realnijim prikazom. Odnosno nebi bilo ultra izmišljenih stvorenja koje izgledaju kao bljuvotina urokanog rokera ili neki gubavac iz doba kuge, nego kao realni mogući negativci poput nas sviju koji bi to mogli postati.
Ljudi koji su na prvu izbezumljeni na tragu da postanu šizofreničari, da postanu krvoločni, ubrzo im je probuđena tamna strana. Razlog zbog čega ih je dovelo do toga polako bih otkrivao u nadolazečim nastavcima.
Igra bi imala i co-op do max. 10 igrača. Bio bi to tim koji su zadnja okosnica normalnog svijeta. Tim koji bi se provlačio kroz strahote jednog usranog grada koji na prvu izgleda kao da je u njem sve ok ali njeni stanovnici opaki luđaci, kanibali, monstrumi. orgije posvuda, sotonistički rituali i sve najgore što ljudski um može zamisliti. Tom igrom bih pokazao kakva smo mi vrsta životinja ali zaista tako bi i izgledala.
Pitanje je kakva bi bila tvoja prva igra???