• [deleted]

• Uređivano

ne znam od kad ovo traje ali sam neki dan tek uočio dok sam gledao neku seriju gdje je bila full svjetla scena, i sad nemrem prestat to primjecivat sto god gledao, pogotovo u gornjem ljevom kutu.

da li su te mrlje normalne? Ako jesu koja je granica kad vise nije normalno i da li je po vama ovo prihvatljivo?

radi se o sony xh90 koji ima VA panel.

pretpostavljam da nemrem nista napravit da ovo rijesim u postavkama?

i da ovo samo vidim na bijelim ili svijetlim podlogama, na crnome se ne vidi.

[deleted] odvojeno u novu temu za visibility, a i potrebna je jedna decidirana tema za ovakva pitanja.

onda prokleta bila ta serija i sad imaš zbog nje uočen problem, hehe!

Meni se slično dešava samo kad je na TVu totalno crna slika na ekranu, pojave se te sivkaste mrlje na ćoškovima, koje se izgube kad na ekran dođe slika.

Predznaci stradavanja izgleda.

Sve su njemu nesretne serije...

Malo čitam okolo i kao ovo je normalno u nekoj granici, ovaj tv je bio jedan od best buya prosle godine za ps5 i bas me nervira da sam sad ovo poceo primjecivat jer stalno gledam u taj kut kad je neka svijetla scena -.-

jos je pod garancijom do 10. mj pa cu pricekat ako se pogorša onda cu probat reklamirat.

iduci tv ce sigurno biti oled

[deleted] ja sam ga isto kupio jer je po svim karakteristikama trebao biti best buy ali eto moj je vec jedan popravak prosao, tu i tamo se i dalje zblesira a da ne govorim koliko se sporo mjenjaju programi. Garancija mi vrijedi jos nepunih 9 mjeseci vec me iskreno strah. Bas sam sada isao malo pogledati ali mrlje sva sreca ne primjecujem i opcenito je slika jako dobra.

Garrus_V ma ja cu jos pricekat ali cu ga sigurno reklamirat u garanciji, napravio sam onaj neki test na yt, i bas se uzasno vide mrlje.

a imam jos jedan sony u kuci koji je star 5 godina i losiji model ( serija 7) i nemam nikakve probleme a koristi se puno vise od ovoga.

[deleted]
        To ti je još najblji izbor ići na OLED, koliko neki bili protiv OLED-a ispada da više problema imaju LED modeli, 2 i pol godine star C9 mi ima sliku kao od prvog dana i sama fluidnost uređaja kao od samog početka!

JoelDrake Fluidnost uređaja nema veze s tim što je OLED već je WebOS dobro optimiziran.
          Ja imam LG LED iz 2018. i još uvijek radi jako glatko.

Jos ste vi svi male bebe sa problemima oko televizije.

[deleted] to ti je DSE (dirty screen effect). Radi toga (no dosta izraženije) sam reklamirao 2.5 godine star LG TV i dobio kredit notu u punom iznosu koliko sam ga platio, odnosno to je povrat novaca. Kredit notu sam iskoristio za drugi TV, nešto doplatio i uzeo Sony.

8 dana kasnije

Bok svima,

imam par problema s TV-om.

Sony X9077H.

1. Često mi se dešava da ne mogu upaliti TV. Jedino pomaže da ga iskopčam iz struje i ponovno ukopčam.

Tako mi je i sa zadnjim Sony-em(model iz 2016), koji mi stoji u drugoj sobi, pogotovo kada ga ne palim preko nekoliko dana.

1. Na TV-u mi je prestao raditi mikrofon na daljinskom... do neki dan je normalno radio.... sada stisnem gumb, pričam i ništa se ne dešava....

2. Na ovom novom TV kada koristim bežićnu Logitech tipkovnicu, tj. kada nju uključim ne mogu koristiti daljinski od TV-a.
            Poprilično sam siguran da sam na starom Sony mogao paralelno koristiti i daljinski i tipkovnicu.

Ima netko kakvu ideju što i kako?

Torla što se tiče paljenja TV-a, jesi probao napraviti reset na tvorničke postavke. Meni se na XF9005 događalo da se pali sam od sebe no nakon vraćanja na tvorničke postavke je prestalo. Također mi se znalo događati da mi daljinski ne radi te sam trebao izvaditi baterije, vratiti ih natrag i onda je bilo OK. Čitao sam da se to zna dogoditi ukoliko se signal miješa s drugim signalima (tipa signal joysticka od plejke) i tu nešto pukne u vezi.

Od prvog dana kupovine LG Oled C1 , uočio tamo treči dan tri vertikalne svijetle crte i mrlju u desnom gornjem kutu
            Tv je sad star dva tjedna tek , to se sve vidi na testu , najviše vidljivo od 2% gray do 15%
            Prilikom igranja igara i gledanja se ništa ne primjeti

12 dana kasnije

Jel zna iko dali postoji opcija da preko u mom slucaju Bravia Synca iskljucim opciju da mi se automatski pali AV reciver kad upalim TV ? Jer zvucnike koristim samo kad gledam film ili slusam muziku pa tako mi ide malo na zivce sta moram manualno switchat audio na TV (kad gledam normalno TV) . A isto tako ako iskljucim Bravia Sync onda nemogu preko TVupravljaca upalit reciver i usput mislim da mi onda nepribaciva automatski HDMI input kad upalim PS5 .

Bilo bi najbolje kad bi nekako moga stavit da su mi TV speakersi glavni audio izvor .

Jel tko reklamirao Bravia TV zbog mrtvih piksela? Mislim, jel priznaju to?

ikral
              Ja san imao 5komada i bilo je kurcina.
              Moras imati valjda 7 komada

Znan da je nela retardiranost u vezi toga