- Uređivano
chono U smislu da igram igru redovito i vraćam joj se zbog GaaS modela/sadržaja, apsolutno ne. Za mene su igre "izašlo, odigrao, ajbok". I naravno volim ponovit iskustvo kad zaboravim igru i dijelove, ali dosta rijetko lately jer je previše novih igara. Ja nisam publika za te puste modele "izbacit cemo igru pa krpat i fillat sadržajem". Ako je već tako, čekam da skrpaju pa ako mi se igra, odigram. GaaS me apsolutno ne zanima, osim eventualno MH serijal ili nešto što stvarno pruža zabavu. Čak i za MH World nisam pratio updejte, nego sam čekao DLC i odigrao igru. U životu sam također odigrao valjda 3 DLC-a, jednostavno sam takav igrač (i očito trenutna manjina u modernom gaming svijetu).
chono Kad igrac odradi ovakvu igru u par dana, preproda je, uzima direktno iz usta deva u najbolje vrijeme za prodaju te igre.
Nisam siguran što točno želiš reći, ali odgovorit ću onako kako sam te shvatio. Znači nisam ja igrač po kojem oni rade svoje modele i ja se apsolutno ne trebam osjećat loše što eventualno napravim ovak nešto. Nisam ja kriv ako oni žele 10 godina zarađivat a ja sam igru odradio u 10 dana i na meni jadni dev neće zaradit. Jadni dev ima svoj business team za koji je odlučio radit igre po ovom modelu. Zvuči mi kao da sam ja problem sa načinom na koji se ja igram.
chono Problem kod takvih igraca je sto ocekuju zaista mnogo 80+ igara u jednoj godini, a dio su problema za financiranje drugih projekata.
Problema je puno stari, ali igrači poput mene nisu solucije njihovih problema koje si sami mogu stvorit. Ako nađu publiku za ove modele, super, njima super, i onda ja i oni koji isto (isto u smislu van modernih gaming modela) razmišljaju nisu problem. Sjetimo se na čemu je sve nastalo. GaaS nije postojao i najbolje igre svih vremena su iz ere prije ovih sranja. Tehnologija se mijenja da, sve košta da. Iskreno, baš me briga, ja sam potrošač, ne njihova solucija. I dalje oni vrte masne novce koliko god kukaju.